Fedekar öğretmen Van'a geri dönmek istiyor

Fedekar öğretmen Van'a geri dönmek istiyor

Enkazdan çıkan öğretmen Van'daki okuluna dönmek istediğini açıkladı.

2011.11.02 15:56 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel
A
Fedekar öğretmen Van'a geri dönmek istiyor

Van'da meydana gelen depremde onlarca öğretmenin hayatını kaybettiği kafede enkaz altından çıkan 28 yaşındaki öğretmen Şeyma Sucu, bir an önce tekrar görevine başlamak istediğini söyledi.

"SÜRÜKLENEREK ÇIKTIK"
19 Mayıs Üniversitesi'nden mezun olan Şeyma Sucu, Haziran ayı atamasında Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı Sıtkı Kırım İlköğretim Okulu'na okul öncesi öğretmeni olarak atandı. Sucu, depremin yaşanadığı gün öğretmen arkadaşları ile birlikte seminer çıkışı ilçe merkezinde 5 katlı bir apartmanın üst katında bulunan kafeye gitti. Burada bir süre kalan Sucu ve arkadaşları depreme kasada ücret öderken yakalandı. Deprem enkazından çıkan ve memleketi Tokat'a gelen Şeyma Sucu apartmanın sallanmasıyla birlikte bir anda korku yaşadıklarını belirterek olayı şöyle anlattı: "Çıkış esnasında önce bir sallantı oldu. Ne olduğunu anlamadık, binaya bir şey çarptı zannettik. Derken ayrı bir sallantı ile çöktük. Üzerimizde enkaz ve betonlar vardı. Çıkış hiç bir yer yoktu. Sonrasında binanın çöktüğünü fark edince telefonlarla birilerine haber vermek istedik. O anda telefonlar çekmiyordu. O arada bulunduğumuz yerde 10 kişiydik. Herkes bir taraftan birine ulaşmaya çalıştı. Aramızdan birisi polis arkadaşına ulaştı. O sırada bir arkadaşımız üstümüze çatının düştüğünü söyledi. O bize biraz rahatlık verdi. Diğer arkadaşlarım yatar pozisyonunda kimi demirin altında kimi üzerinde, birinin ayağının üzerine beton düşmüş sıkışmış bir vaziyetteydi. Ben kolonun hemen yanındaydım. Ben çatıyla kolan arasında yaşam üçgeni denilen yerdeydim. Sadece ben haraket edebiliyorum. Yan tarafta iki kişi vardı. Onlar dışarıya çıkmaya çalışıyordu. Onlar çıkış kısmına biraz daha yakın oldukları için dışarıya seslerini ulaştırdılar. Bana yarım saat gibi geldi ama 3.5 saat kalmışız orada. Bu sırada yan taraftan küçük bir alan açıldı. Oradan bize el feneri uzattılar. Sonrasında oksijen tüpü istedik. Arkadakiler hiç nefes alamıyorlardı. Sonra bizim sürünerek geçebileceğimiz bir alan oluşturuldu. Oradan biz sürünerek çıktık. Bazı arkadaşlarım arkamdan, "Şeyma ne olur bizi burada bıakma" diye bağırdı. Ama çıkmak zorundaydık ki senin arkandan onlar çıksın. O sırada jandarma ve polislerin bize çok yardımı oldu"

'OKULA DÖNMEK İSTİYORUM'
Depremden kurtulan arkadaşlarından bazılarının kaldırıldıklarını hastanede iç kanamadan öldüklerini söyleyen genç öğretmen, tekrar aynı okulda görevine devam etmek istediğini belirterek, "Tekrar okuluma gideceğim. Başka bir yerde deprem olup olmayacağını bilemeyiz. Ben oraya gittiğimde dil problemi vardı ama o çocukların minim minim ilerlemelerini görmek çok farklı." diye konuştu. Şeyma Sucu'nun öğretmen babası Mehmet Sucu ise, görevin kutsal olduğunu belirterek kızının aynı bölgede görev yapmayı arzuladığını dile getirdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.11.02 15:56 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A