Et yerine mercimek yiyin

Et yerine mercimek yiyin

VEGAN Özgürlük Hareketi üyesi 25 kişi, Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplanarak hayvanların Kurban Bayramı nedeniyle kesilmesini protesto etti. Topluluk çevredekilere et yerine yemeleri için mercimek dağıttı.

2013.10.14 16:45 - Son Güncellenme: 2013.10.14 16:45 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Et yerine mercimek yiyin

Kendilerine 'Vegan Özgürlük Hareketi' adını veren 25 kişi dün saat 14.00'te Altıyol'da bir araya geldi. 'Kesilen hayvana iyi bak, o her gün tabağında' yazılı pankart açan grup, üzerlerinde "Bayramda açılan gözler kapanmasın" , "Ya bu bayramda kurban olsaydın" ve "Hayat bayram olsa" yazılı dövizler taşıdı. Grup, 'Ağaca, hayvana, yeryüzüne özgürlük' , 'Mutlu inek yok, katliam var', 'Tüm mezbahalar kapatılacak' ve 'Karnist simit ye, şiddetsiz yaşa' sloganları attı.

BUGÜN BAYRAM, VEGAN OLUN ÇOCUKLAR

Grup adına yapılan açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bugün burada Kurban Bayramı'nın bayram kısmını hep birlikte kutlarken, gözler önüne serdiği hayvan kıyımını da aynı gün, bir gün öncesi ve bir gün sonrasında devam eden, görünmez hale getirilmiş kıyımla birlikte protesto ediyoruz. Hayvanlar hayvan çiftliklerinde, endüstriyel hayvancılık tesislerinde ve laboratuvarlarda, yavruları için ürettikleri besinler, kendi bedenleri ve tenleri ellerinden alınmak üzere görünmez hale getirilerek, her gün çeşitli işkencelere maruz bırakılmakta ve öldürülmektedir. Bu kıyım düzeninin sorumlusu hayvancılık endüstrisi ise düzenin devamının sorumlusu bizleriz. Adına et, süt, yoğurt, peynir, yumurta, bal, deri, kürk, yün, ipek dediğimiz ve 'hayvansal ürün' başlığı altında toplayıp gönül rahatlığıyla tükettiğimiz hiçbir şey bizim değil. Kurban Bayramı'nda para karşılığı el değiştiren koynu ve ineklere yaşatılanlara, kendi kanlarının ortasında kıvrana kıvrana öldürülmelerine, bedenleri teşhir edilerek tenlerinin bedenlerinden sıyrılıp alınmasına, birkaç dakika önce vücudu ayakta tutan organların beden dışına çıkarılmasına şahit oluyoruz. Diren Vegan olarak Kurban Bayramı'nda hayvan sömürüsünün her biçimine karşı yaptığımız bu eylemde bizleri destekleyenlere teşekkür ediyoruz." Açıklamanın ardından grup, Barış Manço'nun "Bugün Bayram" şarkısının sözlerini "Bugün bayram, Vegan olun çocuklar" diye değiştirdikleri şarkıyı söyledi.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.10.14 16:45 - Son Güncellenme: 2013.10.14 16:45 - HABER MERKEZİ
A