Ersanlı'yı tutuklayan bu notlar mı

Ersanlı'yı tutuklayan bu notlar mı

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayınevi sahibi Ragıp Zarakolu'nun tutuklanmasına itiraz edildi.

2011.11.03 16:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ersanlı'yı tutuklayan bu notlar mı


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik yapılan son operasyon kapsamında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayınevi sahibi Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 47 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklanan şüphelilerin avukatları İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine başvurarak karara itiraz etti. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun avukatları Ercan Kanar ve Gül Altay, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundukları dilekçede, müvekkillerinin herhangi bir soruşturma nedeniyle çağırıldıkları an savcı ve yargı organları önüne çıkıp çağrıya icabet edecek konumda olduklarını belirtti. Bu nedenle gözaltı kararının hukuk kurallarına ve yasaya aykırı keyfi önyargılarla uygulandığı ifade edilen dilekçede, "Savcılık ve hakimlik önündeki sorgu sürecide saatlerce, sabaha kadar süren bir süreçte yasaya ve ifade alma yönetmeliğine de aykırı bir şekilde yorma yöntemiyle alındı" denildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.03 16:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A