Engelliler hayatın dışında kalmamalı

Engelliler hayatın dışında kalmamalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ''Sağlıklı bir toplum, engellilerin hayatın dışında kalmasına, toplum dışına itilmesine müsaade etmez, etmemelidir'' dedi.

2012.10.13 18:37 - Son Güncellenme: 2012.10.13 18:38 - Güncel
A
Engelliler hayatın dışında kalmamalı

Engelsiz Şile Mesleki ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Erdoğan, engellilere bakışın ve engellilerin toplum hayatındaki yerinin, ülkelerin en başta gelen medenilik ölçülerinden biri olarak kabul edildiğini söyledi.

Engellileri eve hapseden, onlara toplumun eşit ve özgür bir üyesi olma hissi vermeyen sosyal yapının her şeyden önce insanlık vasfından uzak olduğuna inandığını dile getiren Erdoğan, engelli olmanın fiziksel veya zihinsel olarak kişilerin karar verdiği bir durum olmadığını kaydetti.

Erdoğan, bu yüzden ülke medeniyetinin, geleceğinin, hiçbir zaman engelli olmayı dışlama gerekçesi olarak görmediğini ifade etti.

Geçmiş dönemlerde farklı medeniyetlerde engellilere lanetli gözüyle bakıldığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bizim geçmişimiz engellileri 'Allah'ın bir emaneti' olarak görmüştür. Engellilerle aynı yerde, şehirde birlikte yaşamayı bilen bir kültürün mensuplarıyız. Sağlıklı bir toplum engellilerin hayatın dışında kalmasına, toplum dışına itilmesine müsaade etmez, etmemelidir.''

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.13 18:37 - Son Güncellenme: 2012.10.13 18:38 - Alican Özbay
A