Elif öğretmen parasına kavuştu

Elif öğretmen parasına kavuştu

Adana'da önceki gün "Paranızın yerine sahte para konulacak" diyerek bankadan çektiği 27 bin lirayı dolandırıcılara kaptıran İngilizce öğretmeni Elif Karaçay'ın (34) parası polisin başarılı çalışması sonucu kısa sürede bulundu.

2013.06.21 09:51 - Son Güncellenme: 2013.06.21 09:51 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Elif öğretmen parasına kavuştu

 Parasına kavuşan Karaçay, "Maaşımdan biriktirdiğim paraydı. Helal parama tekrar kavuştum. 24 saat içinde paramı bulup bana teslim eden polislere teşekkür ederim" dedi.

24 Kasım İlkokulu'nda görev yapan İngilizce öğretmeni Elif Karaçay'ı telefonla arayan ve kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcı, "Çete ve bankadaki görevliler tarafından paranız çekilip yerine sahteleri konulacak. Bankaya gidip paranızı çekin ve sonra bize teslim edin" dedi. Paniğe kapılan Karaçay, müdür yardımcısına giderek izin istedi. Dolandırıcı tarafından telefonu kapattırılmayan Karaçay bankaya giderek 27 bin lirasını çekti. Öğretmene "Biz peşindeyiz, seni o çeteden koruyoruz. Parayı şimdi yola bırak ve gelip alacağız. Paran artık güvencede" diyerek telefonu kapattı.

Dolandırıcının telefonda verdiği talimatları tek tek yerine getiren Karaçay, bankadan çektiği parayı dekonta sarıp yola bıraktıktan sonra arkasına bakmadan ayrıldı. Kendisini arayan telefona numarasını arayan öğretmen Karaçay, 'Aradığınız kişiye ulaşamıyorsunuz.' mesajını duyunca dolandırıldığını anladı. Hemen 155 polis imdat hattına arayan Karaçay, olayı detaylı bir şekilde anlattı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro Amirliği ekipleriyle birlikte güven timleri dolandırıcının gidebileceği güzergâhlarda arama yaparken, diğer yandan işyerlerinin güvenlik kameralarını tek tek inceledi.

Görgü tanıklarından bir kişinin bayanın bıraktığı parayı alan kişinin taksiye bindiğini ve plakasını vermesi üzerine polis çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Yapılan titiz çalışma sonucunda taksi şoförüne ulaşıldı. Şoförün taksiye binen kişiyi bıraktığı adresi göstermesi üzerine polisler eve baskın düzenlendi. Polis evde bulunan 18 yaşındaki S.B.'yi gözaltına aldı. Şahsın evinde ve üzerinde yapılan aramada öğretmenin parasıyla birlikte, altın bilezikler, cep telefonları bulundu. Emniyete götürülen dolandırıcı görgü tanığı kişi tarafından da teşhis edildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne gelen 9 yıllık öğretmen Elif Karaçay, dolandırıcılara kaptırdığı paranın bulunmasına sevindi. Parasına tekrar kavuşan Karaçay, "Hala parayı dolandırıcılara nasıl kaptırmadığıma inanamıyorum. Sanki o an basiretim bağlandım. Maaşımdan biriktirdiğim paraydı. Helal paraydı. Yazlık almak için biriktirmiştim. Vatandaşlar kendilerini arayıp polis olarak tanıtan kişilere kanmasın. Paramı 24 saat dolmadan bulup teslim eden polislere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 09:51 - Son Güncellenme: 2013.06.21 09:51 - HABER MERKEZİ
A