EL Salvador'da Bitcoin protestosu

EL Salvador'da Bitcoin protestosu

Bitcoin'in yasal hale gelmesine tepki gösteren binlerce kişi El Salvador'da sokaklara döküldü. Başkan Nayib Bukele, kripto para biriminin yurt dışında çalışan El Salvadorluların eve para göndermelerine yardımcı olacağını söyledi. Ancak göstericiler, bunun yoksul Latin Amerika ülkesine istikrarsızlık ve enflasyon getireceğinden korkuyorlar. Bazı protestocular yepyeni bir Bitcoin makinesini ateşe verirken, diğerleri "Diktatör Bukele" sloganları attı.

2021.09.16 19:24 - Son Güncellenme: 2021.09.16 19:41 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
EL Salvador'da Bitcoin protestosu

YASAL ÖDEME ARACI OLARAK KABUL EDEN İLK ÜLKE

Geçen hafta El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i ABD dolarının yanında yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke oldu. 

YÜKSEK ENFLASYONDAN KORKULUYOR

Ancak, karar halktan bazı kesimlerin tepkisine  yol açtı. Bitcoin'in yoksul ülkede, yüksek enflasyon ve ekonomik istikrarsızlığa neden olacağından endişeleniliyor. 

Ülkenin bağımsızlığının 200. yıldönümünde başkent San Salvador'da toplanan binlerce kişi "Bitcoin'e Hayır" ve "Anayasaya Saygı" yazılı pankartlarla yürüdü. 

BITCOIN MAKİNESİ YAKILDI

Göstericiler, yepyeni bir Bitcoin makinesini de ateş verdi.

"DİKTATÖR BUKELE"

Bununla birlikte protestocular, El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele'yi iktidar üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmak için otoriter yöntemler kullanmakla suçladı.

Bukele, yakın zamanda anayasal sınırlara rağmen, arka arkaya ikinci dönem için aday olmasına izin veren bir yasa çıkarmaya çalışıyor.

Protestocu Dora Rivera Reuters'a yaptığı açıklamada "Bunu söyleyebilmemiz çok önemli. Yeter artık! Hükümetin yaptığı otoriterlik" dedi. 

Diğer taraftan, bazı göstericiler "Diktatör Bukele" şeklinde slogan attı.

HALKIN ÇOĞU BUKELE'Yİ DESTEKLİYOR

Ancak, Bukele, El Salvador'da hala güçlü bir desteğe sahip ve yakın tarihli bir gazete anketi, halkın yüzde 85,7'sinin devlet başkanını desteklediğini gösteriyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.16 19:24 - Son Güncellenme: 2021.09.16 19:41 - HABER MERKEZİ
A