E-Ticaret Altyapısı Seçmeden Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

E-Ticaret Altyapısı Seçmeden Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

E-ticaret, online üzerinden insanların rahatlıkla alışveriş yaptığı, ürünlerin alışveriş yapan kişilere ulaştığı bir ortamdır. E-ticaretin bu kadar çok yaygınlaşmasının ve tercih edilmesinin sebebi ise kolay olmasından kaynaklanmaktadır.

2020.01.13 17:04 - Son Güncellenme: 2020.01.13 17:05 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
E-Ticaret Altyapısı Seçmeden Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

E-ticaret sektörü yıllardır büyüme gösteren bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. E-ticaretin büyüme hızının gelecek yıllarda da devam etmesi bekleniyor. Siz de eğer ki bir ürün ya da hizmet satıyorsanız, hızlı büyümeden payınızı almak için bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız olacaktır.

E-ticaret siteniz için bir web geliştiricisi kiralayabilir, yolunuza bu şekilde devam edebilirsiniz. Fakat bunun maliyetinin yüksek olacağını, büyüme hızınızı etkileyeceğini bilmelisiniz. Bunun yanı sıra geliştirilmiş bir e-ticaret platformundan faydalanmanız hem para konusunda hem de zaman konusunda size daha fazla fayda sağlayabilir.

Fiyatlandırma ve Ödeme

Bir e-ticaret altyapısı arayışındaysanız ve bir karar vermek istiyorsanız firmaların fiyatlarını incelemelisiniz. Ne satacak olursanız olun, e-ticaret altyapısı için ne kadar ödeme yapacağınızı bilmeniz gerekir. Satın alınan yazılımın türüne göre maliyetler değişecektir. Satın alacağınız platformla ilgili işlem ücretlerini de (sunucu, eklentiler) planlamanız gerekmektedir. Kesinlikle ama kesinlikle fiyatı daha ucuz olduğu için ihtiyacınız olacak şeylerden fedakarlık etmemeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Entegrasyonlar

Projesoft E-ticaret yazılımı  incelenirken mutlaka incelemeniz gereken diğer önemli faktör ise entegrasyonlar ve eklentilerdir. İşletmenizin ihtiyaçları, sizin için en gerekli olan eklentilere karar verirken önemli bir etken olacaktır. Aynı zamanda farklı farklı yazılımları incelerken hangi araçlara ihtiyacınız olacağını düşünmeye de başlamanız gerekir.

E-ticaret sitenizin yazılımını hangi firmadan alacağınıza net bir şekilde karar vermeden önce dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır;

  • Satış, vergi, gelir ve kârınızı hesaplamanıza yardımcı olacak muhasebe entegrasyonları
  • Müşterilerinizle iletişim kurmanıza yardımcı olacak e-posta pazarlaması araçları
  • Müşterilerinize ödül verebilmenize yardımcı olan bir yazılım olması
  • Ürün gönderimine yardımcı olacak olan uygulamalar

Mobil Uyumlu

Mobil, e-ticaret tarafında çılgın bir şekilde büyümeye devam ediyor. O yüzden mobil kullanılabilirlik e-ticaret tarafında oldukça önemli. O yüzden mutlaka e-ticaret yazılımı alacağınız firmaya şu soruyu sormalısınız: e-ticaret sitem mobil uyumlu olacak mı olmayacak mı?

Arama Motoruna Uyumlu

E-ticaret firmalarının da mutlaka arama motoru optimizasyonu çalışması yapması gerekiyor. E-ticaret sitenizin arama sonuçlarında yukarı da olması işletmenizin karlılığını oldukça etkileyen bir faktördür.

SEO uyumlu bir yazılım ararken dikkat etmeniz gereken etkenler şunlardır:

  • Blog ekleme seçeneği
  • URL yapısının SEO uyumlu olması
  • Site ve sayfa hızı
  • AMP
  • Benzersiz başlık ve açıklamaları
  • Mobil uyumluluk

Müşteri Hizmetleri

Müşteri hizmetleri bölümü bir işletme için en önemli noktalardan bir tanesidir. Yazılım kesintisi veya sunucunun kapalı olması gibi durumlar sizin kontrolünüz dışında gerçekleşen konulardır. Kullanıcıların sitenize girememesi hem kazancınızı hem de markanızın imajını etkileyen faktörlerin arasında yer alır. O yüzden size yazılım desteği sunacak olan firmanın müşteri hizmetlerine göz atmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Acaba hangileri 7/24 size destek verebiliyor, bu konuda bir araştırma yapmalısınız. Onlara nasıl ulaşabileceksiniz? Bunun bir bedeli var mı? Hangi platformu seçeceğinize karar vermeden önce kendinize mutlaka bu soruları sormalısınız.

Güvenlik

E-ticaret siteniz için seçeceğiniz yazılımlarda dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de güvenlik konusudur. Hiçbir kullanıcı taslak durumda bulunan bir e-ticaret sitesine kart bilgileri vermek istemeyecektir. Tüketiciler güvenlik konusunu oldukça önemser hale geldiler. O yüzden mutlaka kuracağınız e-ticaret sitenizin altyapısının güvenli satışı destekleyip desteklemediğinden emin olmalısınız.

Özet

E-ticaret sitesi kurmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar şu şekildedir; fiyatlandırma ve ödeme, entegrasyonlar, mobil uyum, arama motoru uyumu, müşteri hizmetleri ve güvenlikten oluşmaktadır. Projesoft e-ticaret yazılımı size bu unsurları sitenizin en verimli olabileceği şekilde sunmaktadır. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki paket fiyatlandırmalarına göre farklı farklı özellikler satın alacaksınız. Standart gelen özelliklerin dışında paket fiyatları yükseldiğinde aldığınız hizmetin kapsamı da artacak. Daha yüksek ücreti bulunan altyapı paketini satın almanız daha geniş kapsamlı hizmetlerden faydalanmanızı sağlayacağı için elde edeceğiniz geri dönüşümler de değişecek. Ama tabii ki sizin bu süreçte bütçenize en uygun olan paketi seçip, değerlendirmenizi ona göre yapmanız gerekmekte.

Bu makalemizde, firmanız için en başarılı e-ticaret yazılımını bulmaya çalışırken nelere dikkat etmelisiniz konusu hakkında önemli bilgileri anlatmaya çalıştık. Artık bir altyapı paketinizi seçmeden önce neleri incelemeniz gerektiğini biliyorsunuz. Doğru kararı vermek artık sizin elinizde.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2020.01.13 17:04 - Son Güncellenme: 2020.01.13 17:05 - HABER MERKEZİ
A