E-Nabız çöktü mü?

E-Nabız çöktü mü?

Koronavirüs aşısı randevusu almak isteyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitelerinden olan e-Nabız'a girmeye çalışıyor. Yoğun talepten dolayı e-Nabız açılmıyor.

2021.06.15 00:51 - Son Güncellenme: 2021.06.15 00:51 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
E-Nabız çöktü mü?

Koronavirüs aşısı randevusu almak isteyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitelerinden olan e-Nabız'a girmeye çalışıyor. Yoğun talepten dolayı e-Nabız açılmıyor. Bu nedenle e-Nabız çöktü mü? İşte merak edilen soruların cevapları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, işçi ve memurların tamamının aşılanacağını duyurdu. Dün Twitter'dan açıklama yapan Koca "İşçi ve memurları tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar.  Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun!" ifadelerini kullanmıştı. Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasının ardından aşı randevusu için birçok vatandaş Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitelerinden olan E-Nabız'a girmeye çalıştı. e-Devlet sayfasından da siteye girme durumu şu an gerçekleşmiyor. E-Nabız'ın mobil uygulaması de çöktü.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIYOR?

Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, sistem üzerinden "Covid-19 aşı durumunu sorgula" sekmesi altından bunu kolaylıkla öğrenebilir ya da aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023'e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumlarını öğrenebilirler. Bu aşamanın ardından aşı onam formuna hem sistemden hem gelen kısa mesaj ile erişebiliyor.

Eğer vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu; sistem üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak alabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem sistemde hem de vatandaşların cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.15 00:51 - Son Güncellenme: 2021.06.15 00:51 - HABER MERKEZİ
A