Dolandırıcılardan polis oğlu kurtadı

Dolandırıcılardan polis oğlu kurtadı

Çorum'da 60 yaşındaki Yusuf Yelen'in, cep telefonu ile kendisini arayıp savcı olarak tanıtan kişinin hesabına yatırdığı 20 bin lira, polis oğlunun girişimleri sonucu kurtarıldı

2013.02.21 17:26 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:26 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dolandırıcılardan polis oğlu kurtadı

Emekli öğretmen Yusuf Yelen'i arayıp, kendisini savcı olarak tanıtan kişi, "Terör örgütü sizin hesabınızdaki paraları ele geçirmeye çalışıyor. Hesaplarınızdaki parayı çekip, bizim hesaba yatırırsanız. Bu işten kurtulursunuz. Biz size parayı iade ederiz" dedi. Telefondaki konuşmalara inanan Yusuf Yelen, bankada hesabında bulan 20 bin lirayı çekip PTT Şubesi'nde verilen hesaba yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra bir başka ilde polis olan oğlunu arayıp durumu bildirdi. Babasının dolandırıldığını anlayan oğlu, "Sakın parayı yatırdığını onlara söyleme ve telefonu da kapatma" dedi. Bir başka telefonla da Çorum Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçip meslektaşlarından yardım istedi. En yakın ekipler, Gazi Caddesi üzerinde bulunan PTT şubesine yönlendirildi. Birkaç dakika içerisinde PTT binasına gelen polisler, verilen eşkal üzerinde çalışma yaparak Yusuf Yelen'e ulaştı.

Polisin müdahalesiyle hesap bloke edilerek, havale işlemi iptal edildi. 20 bin lirası kurtarılan Yelen, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.02.21 17:26 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:26 - HABER MERKEZİ
A