Doğal afetlere artık imamlar da koşacak

Doğal afetlere artık imamlar da koşacak

Ordu'da 10 imam ile 2 müezzin, arama kurtarma ve afette müdahale eğitimi aldı. Ordu Müftüsü, "Her an, hayatın her sahasında sorumluluğumuzun idraki içindeyiz." açıklaması yaptı

2013.05.02 15:31 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Doğal afetlere artık imamlar da koşacak

Ordu'da 10 imam ile 2 müezzin, arama kurtarma ve afette müdahale eğitimi aldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, 12 din görevlisine, şehirde yaşanabilecek sel, deprem gibi doğal afetler ile trafik kazası, yangın gibi olaylara müdahale ve arama kurtarma eğitimi verdi.
Eğitimin verildiği İl Özel İdaresi bahçesinde gazetecilere açıklama yapan Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, insanları dini konularda bilgilendirmenin yanında onlara sıkıntılı anlarında da yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Din görevlilerinin yaşanabilecek afet durumunda olay yerinde olmaları gerektiğini ifade eden Kolukısaoğlu, şöyle konuştu:
"Bu yardımı da eğitimle yapabiliriz. Bundan sonra din görevlilerimiz böyle sosyal sorumluluk gerektiren projeler içinde yer alacak. Din görevlileri olarak doğan bir çocuğun kulağına ezan ve kamet okuyup, sonra onların cenazelerini bekleyen kişiler değiliz artık. Her an, hayatın her sahasında sorumluluğumuzun idraki içindeyiz."

"AFAD'IN YETMEDİĞİ YERDE KOŞACAKLAR"
Ordu Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık ise herhangi bir olayda kendi imkanları yetmediği anda eğitim alan ekipleri olay yerine sevk ettiklerini söyledi.
İl genelinde kendilerine başvuru yapan dernek üyelerine arama kurtarma eğitimi verdiklerini dile getiren Işık, şunları kaydetti:
"Ordu Din Görevlileri Derneği de bize başvuruda bulunarak üyelerinin eğitim almasını istedi. Müftülüğümüz ile güzel bir çalışma yaparak arkadaşlara gerekli teorik ve uygulamalı eğitimi verdik. 60 saatlik eğitimin sonunda din görevlilerimiz, ilimizde yaşanabilecek ciddi bir olayda müdürlüğümüzün potansiyeli yetmediği anda arama kurtarma çalışmalarına katılacak."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 15:31 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:31 - HABER MERKEZİ
A