Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e çağrı

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e çağrı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail Hükümetine, Filistin seçimlerinin bir an önce gerçekleştirilmesini teminen, 1995 Oslo Geçici Anlaşmasının hükümlerine riayet ederek, (Doğu Kudüs'teki) engelleyici tutumuna son vermesi çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

2021.04.30 11:43 - Son Güncellenme: 2021.04.30 11:43 - Siyaset
A
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e çağrı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin seçimleri hakkında açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Filistinli grupların katılımıyla dün gerçekleştirilen toplantı sonucunda, Filistin'de 2006 yılından bu yana ilk kez düzenlenmesi öngörülen parlamento ve başkanlık seçimlerinin ertelenmesine karar verildiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

Filistinli grupları bu yönde karar almaya sevkeden temel sebebin, İsrail'in özellikle Doğu Kudüs'te seçimlerin gerçekleştirilmesi konusunda Filistin Yönetimi tarafından yapılan başvuruyu yanıtsız bırakması ve seçim kampanyası yürütülmesine izin vermemesi olduğu görülmektedir.

İsrail Hükümetine, Filistin seçimlerinin biran önce gerçekleştirilmesini teminen, 1995 Oslo Geçici Anlaşmasının hükümlerine riayet ederek, sözkonusu engelleyici tutumuna son vermesi çağrısında bulunuyoruz.

Öte yandan, seçimlerin ertelenmesine ilişkin alınan kararın, ülkemizin de büyük önem atfettiği Filistinlilerarası uzlaşı sürecini menfi yönde etkilememesini temenni ediyor ve Filistinli tüm grupları birlik ve uzlaşı yolunda çaba sarfetmeyi sürdürmeye teşvik ediyoruz."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.04.30 11:43 - Son Güncellenme: 2021.04.30 11:43 - Gülcan Tekin
A