Dilan'dan iyi haber!

Dilan'dan iyi haber!

Dilan kendi nefes alıp vermeye başladı. Meral öğretmenin ise ölüm tehlikesi var

2013.05.02 14:03 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Dilan'dan iyi haber!

İstanbul'da 1 Mayıs olaylarında Taksim'e çıkmak isteyen gruba polis müdahale etti. İlk kötü haber Tarlabaşı'ndan geldi. 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Dilan Alp polisin attığı gözyaşı kapsülü ile başından vuruldu. Dilan ameliyata alındı ancak yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ikinci yaralama haberi bu kez İstanbul Okmeydanı'ndan geldi. 27 yaşındaki Meral Dönmez adlı atanmayan öğretmen adayı genç kızın yine aynı şekilde kafasına isabet eden bir gaz bombası kapsülü ile ağır yaralandığı ve genç öğretmen adayının ölüm riskinin bulunduğu ortaya çıktı. Bu sabah ise BDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder iyi haberi verdi. Solunum cihazı kapatıldı ve Dilan kendi nefes alıp vermeye başladı.


1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde Taksim'e çıkışlarına izin verilemeyen gruplara polis müdahalesi sırasında Meral Dönmez (27) isimli bir kadın da yaralandı. İddialara göre kafasına isabet eden gaz bombası kapsülü nedeniyle yaralanan Dönmez, sağlık ekiplerince Türkiye Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede kafatasında kırıklar tespit edilen, Dönmez'in beyin kanaması geçirdiği öğrenildi. Atanamayan öğretmenlerden olduğu öğrenilen Meral Dönmez, ailesinin isteği üzerine Bahçelievler'deki özel bir hastaneye sevk edildi.

MERAL ÖĞRETMENİN ÖLÜM TEHLİKESİ VAR

Meral Dönmez'in eniştesi Hakan Yaşa, başına isabet eden kapsül nedeniyle beyin kamasını geçirdiğini söyleyerek, "Meral'in başına 1 Mayıs kutlamaların da gaz kapsülü isabet etmiş. Türkiye Hastanesi'ne getirilerek ilk tedavisi yapıldı. Beyin kanaması geçirdiği için hastane bizi Bahçelievler'de bulunan özel bir hastaneye sevk etti. Meral'in ölüm tehlikesi var. Kendisini 48 saat kadar bekleyeceğiz. Bizde doktorlardan Meral'in sağlık durumu hakkında saat başı bilgi alıyoruz" dedi.

Sevkin, Eğitim ve Araştırma hastanesinin yoğun bakım servisinde yer olmaması nedeniyle yapıldığı, tedavinin yoğun bakım servisinde süreceği öğrenildi. Öte yandan olaydan haberdar olduktan sonra hastaneye gelen Dilan'ın anne ve babası da gözyaşı döktü.

Baba Ali Alp kızının sevki sırasında "Hedef gösterip ateş ettiler, gaz bombası atıldı bunun hesabını soracağız" diye bağırdı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 14:03 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:03 - HABER MERKEZİ
A