Depremzede çocuklar için çadırlar arasına oyun alanı hazırlandı

Depremzede çocuklar için çadırlar arasına oyun alanı hazırlandı

İZMİR'in Seferihisar açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından evi hasar gören veya yıkılan, bu nedenle geçici olarak çadırda kalan ailelerin çocukları için oyun alanları oluşturuldu. Çocuklar oyuncak arabalardan bebeklere, yapbozlardan akıl oyunlarına kadar dağıtılan çok sayıda oyuncakla oynayarak depremin acısını unutmaya çalışıyor.

2020.11.03 16:04 - Son Güncellenme: 2020.11.03 16:04 - Güncel
A
Depremzede çocuklar için çadırlar arasına oyun alanı hazırlandı

Seferihisar açıklarında 30 Ekim'de meydana gelen ve yıkıma neden olan depremde, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Bir yandan da depremin yaralarının silinmesi için çalışmalar yürütülüyor. Depremde evleri hasar gördüğü ya da yıkıldığı için geçici olarak çadırlarda kalan ailelerin çocukları için tamamen çöken Bayraklı'daki Rıza Bey Apartmanı'nın yakınında, gönüllüler tarafından oyun alanı oluşturuldu. Çadırların arasındaki oyun alanına arabalardan bebeklere, yapbozlardan akıl oyunlarına kadar çok sayıda oyuncak bırakıldı. Ayrıca, çocukların derem korkusu ve stresinden uzaklaşması için çocuklara yönelik müzik yayını da yapıldı. Oyun alanında arkadaşları ile çeşitli oyunlar oynayan depremzede çocuklar, yaşadıklarını bir an olsun unutup, keyifli anlar yaşadı.

Oyun alanında yapboz yapan Fatma Özen (9), "Çok eğleniyoruz. Arkadaşlarımla birlikte buradayız. Oyun alanın yanındaki çadırda amcam, annem ve kardeşlerimle kalıyoruz" dedi.

Muhammet Aput (12) da, "Burada arabalarla oynuyorum. Deprem anında evdeydim. Televizyon izlerken deprem oldu. Sonrasında dışarı çıktım. Şimdi çadırda kalıyorum. Burada arkadaşlarım var, kardeşlerim var. Hep beraber oyun oynuyoruz. En çok sarı arabayı seviyorum" diye konuştu.

Çocuğunu oyun alanına bırakan İsrafil Şimşek ise, "Evimizde çatlaklar olduğu için çadırda kalıyoruz. Yıkılma tehlikesi olduğu için eve girmemize izin verilmiyor. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Her şeyin fazlası var. Çocuklarımız için eğlenceli, oyun alanları oluşturdular. Onlar iyiyse biz de iyiyiz. Bugünleri de atlatacağız inşallah" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.11.03 16:04 - Son Güncellenme: 2020.11.03 16:04 - Ali Yaşar
A