Darp edilen öğrenci için yürüdüler

Darp edilen öğrenci için yürüdüler

Tokat'ta üniversite öğrencileri, bir minibüs sürücüsünün başına beyzbol sopası ile vurması sonucu yaralanan arkadaşları için yürüdü.

2012.10.16 18:52 - Son Güncellenme: 2012.10.16 18:52 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Darp edilen öğrenci için yürüdüler

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri, kampüs yemekhanesi önündeki kavgada yaralanan arkadaşları için toplanarak yürüyüşe geçti. Öğrenciler, "Öğrenciye uzanan eller kırılsın" sloganları atarak yaklaşık 1 kilometre yürüdü. Üniversite girişindeki yolda oturma eylemi yapan öğrenciler, alkışlarla yaşananları protesto etti.
Öğrenciler adına basın açıklaması yapan GOÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Esat Al, öğrencilerin yıllardır yaşadıkları dolmuş sorunun çözülmesini istediklerini ifade ederek, "Beyzbol oynanmayan Türkiye'de bir öğrencinin kafası yarılıyorsa, ben bunun hesabını sorarım. Otobüsler kooperatif başkanı ve yetkililer; siz öğrenciyi ne zaman dinlediniz, sorunlarını ne zaman dile getirdiniz? Bizi dinlemeniz için bir arkadaşımızın yaralanması, kan mı akması gerekiyor?" diye konuştu.
Al'ın konuşma yaptığı sırada yoldan geçmek isteyen bir otomobil sürücüsü ile öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik büyümeden sona erdirilirken, basın açıklamasının ardından öğrenciler dağıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.16 18:52 - Son Güncellenme: 2012.10.16 18:52 - HABER MERKEZİ
A