Danimarka'da Kovid-19 testi yaptırana içmek bedava

Danimarka'da Kovid-19 testi yaptırana içmek bedava

Danimarka'da bugün korona pasaportu sistemi yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Kopenhag'daki bir bar, müşterilere hem kovid-19 testi hem de bira servisi yapmaya başladı. Bara girmeden test olanlar, yarım saat sonra sonuç pozitif gelirse içeri alınıyor.

2021.04.28 18:13 - Son Güncellenme: 2021.04.28 18:13 - Dünya
A
Danimarka'da Kovid-19 testi yaptırana içmek bedava

Koronavirüs ile mücadelede en başarılı ülkeler arasında sayılan Danimarka'da bir bar, müşterilerine çağın ruhuna uygun bir hizmet sunmaya başladı. 

TESTİ POZİTİF GELEN İÇERİ ALINIYOR

Başkent Kopenhagen'daki 'Warpigs Brewpub' isimli bar, 25 dolara verdiği hizmette, müşterilere hem Kovid-19 testi hem de  bira servis ediyor. Aylardır devam eden kısıtlamalardan çıkmanın mutluluğunu yaşayan müşteriler, bara girmeden önce antijen testi yaptırıyor, dışarıda test sonucunu beklerken bedava bir bira yudumluyor, yarım saat sonra pozitif sonuç gelirse içeri alınıyor. 

KORONA PASAPORTU SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ 

Barın anlaşma yaptığı sağlık ürünleri şirketi Practio'nun mekanın arka kapısında hızlı antijen testleri yapması uygulaması, Danimarka'nın korona pasaportu sistemi çerçevesinde devreye girdi.

Bugün yürürlüğe giren sistem, hareket serbestisi için yurttaşlardan ya cep telefonu uygulaması üzerinden veya hükümetin onayladığı formları göstererek ya aşılı olduklarını ya da hastalığı geçirerek bağışıklık kazandığını yahut son 72 saatte negatif test sonucu aldığını kanıtlamasını istiyor.

Bu kapsamda müze, bar, kafe, restoran çalışanları müşterileri içeri almadan önce korona statülerini kontrol ediyor. 

Danimarka yurttaşlarına ücretsiz Kovid-19 testi sağlıyor. Ancak müşteriler barın 25 dolara bir test ve bir bira servisinden memnun olduklarını, bu sayede test kuyruğuna girmekten kurtulduklarını söylüyor. 

'Warpigs Brewpub' müşterisi Nicolai Marteens, en yakın test merkezinde ancak 1-2 saatte sıranın gelebileceği bir kuyruk gördüklerini, barda test yaptırmaktan memnun olduklarını ifade etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.04.28 18:13 - Son Güncellenme: 2021.04.28 18:13 - Gülcan Tekin
A