Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkçılara yönelik düzenlemeleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkçılara yönelik düzenlemeleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 14 Mart Tıp Bayramı programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sağlıkçılara yönelik yeni düzenlemeleri duyurdu.

2022.03.14 14:12 - Son Güncellenme: 2022.03.14 14:40 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkçılara yönelik düzenlemeleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı. Erdoğan, "3. müjdemiz sağlık çalışanlarımızın ücret düzenlemesiyle ilgilidir. Maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Sağlık personelinin döner sermayeden aldıkları ek ödemelerde artış yapılacaktır" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Salgında gece gündüz gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum. 

Ülkemizde hekim, doktor, tabip temalı binlerce türkü, deyim vardır. Devrinin en büyük fatihi olan Kanuni Sultan Süleyman'ın, dünyadaki en büyük mutluluğu bir nefes sıhhat olarak tarif etmesi boşuna değildir. Dünya Sağlık Örgütü ise sağlık kavramını, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali olarak tanımlıyor. Bu aynı zamanda sağlık hizmetlerini dünyanın en büyük sektörlerinden biri haline de getirmiştir. Ülkemizi küresel sağlık sistemi içinde mümkün olan en iyi yere getirmek istiyoruz. 

Batı dillerindeki doktor kavramı fiziksel unsurlara dayalı hatalıklarla ilgilenen kişinin uzmanlığıyla sınırlıdır. Bizde hekimlik mesleği, hikmet dediğimiz en üst seviye bilginin içinde değerlendiriliyor. Böyle olduğu için de Batı toplumlarında hekimler ile dini değerlerin temsilcileri çatışma halindeyken bizde hizmetlerini beraberce yürütmüşlerdir. Tıp alimlerinin dini konuda söz sahibi olmalarında da bu hakikat yatıyor. Tıp kelimesinin günümüzde yaşıyor olması da önemlidir. 

Sizler herhangi bir uğraşın değil, bilginin en üst derecesi içinde görülen ulvi mesleğin mensuplarısınız. Hekimlikteki hatanın bedeli doğrudan insan hayatı olabilmektedir. Ülkemizin dört bir yanında erdemli hekimlerimizin insanı ve insana hizmet etmeyi her şeyin üzerinde tutan hikayelerine rastlamak mümkündür. Ben bu vesileyle ebediyete uğurladığımız tüm hekimlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah.

"BU ÜLKENİN HEKİMLERİNE HEM VEFA BORCU HEM İHTİYACI VARDIR"

Rabbim tüm hekimlerimizden razı olsun, yokluklarını göstermesin. Bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır. Bu milletin en kalburüstü evlatları tıp fakültelerinde yetişmekte çoğunlukla da kamuda yer almaktadır. Biz 19 şehir hastanesi ile dünya ile rekabet eder durumdayız. Daha devamı gelecek. İstiyoruz ki adeta dünya hastalarını ülkemize göndersin, burada şifa bulsunlar. Türkiye'nin imkanları ihtiyacı olanı yetiştirmeye yettiği gibi ülkemiz küresel sağlık merkezi olma yolunda da ilerlemektedir. 

Binasından cihazına kadar altyapısını iyileştirdiğimiz, 1 milyon 300 bine yaklaşan personel sayısıyla sağlık hizmetleri ülkemizin en önemli iftihar alanlarından biridir. 

Elbette her alanda olduğu gibi sağlıkta da hala sıkıntılarımız var. Ülke olarak bir süredir kesintisiz saldırılar verdiğimiz kritik mücadeleler önceliklerimizi değiştirdi. Buna rağmen milletimize sunduğumuz hizmetlerin çıtasını sürekli yükseltecek çalışmaları asla ihmal etmedik. Hekimlerimizin de işlerini geliştirerek yardımcı personel sayısını artırarak hep kolaylaştırma gayreti içinde olduk. Biz, ülkemizin büyük fedakarlıklar ve sabırla yetiştirdiği her bir hekiminden azami istifade etmesi gerektiğine inanıyoruz. Sağlık sektöründe de gözü ve gönlü kendi ülkesinde kalmak yerine dışarıya kayan kişiler olabilir. Bu anlayışla hareket edenlerin de uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden kendi ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyoruz. İmkanlar ne olursa olsun tercihini kamuda veya özel sektörde kendi halkına hizmet etmede kullanan hekimlerimize şükranlarımı sunuyorum. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 5 MÜJDE

İlk müjdemiz; sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçları CMK kapsamında katolağa dahil ediliyor. Bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, hakim ve savcılarca görünür hale getiriliyor.

İkinci müjde olarak sağlık çalışanları ilgili bir çalışma birimi oluşturuyoruz. Tıbbi uygulama ve işlem açılabilmesi bu kuruma bağlı olacak.

Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarımızın ücret düzenlemesiyle ilgilidir. Maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Sağlık personelinin döner sermayeden aldıkları ek ödemelerde artış yapılacaktır. 

Bu iyileştirmenin emeklilerine de yansıması dördüncü müjdemizdir. Hekimlerimizin bordroya tabi ücretleri emekli olduktan sonraki maaş kayıplarını telafi edecek şekilde düzenlenecektir. 

Sağlık çalışanlarının 3600 kapsamına alınacağını tekrar hatırlatmak istiyorum. Hekim emeklilerinin maaşları da yeniden ele alınacak.

Beşinci müjdemiz, aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır. Düzenlemelerimizin hayırlı olmasını diliyorum. 

İnşallah bizi bölemeyecekler, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Türkiye'yi bölgesel ve küresel güç haline getirdik. Ülkemiz artık dünyanın en üst ligine yükselmiştir. Biz birbirimizi para, pul, makam, mevki için değil, sadece Allah için sevdiğimiz sürece güçlüyüz. 

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2022.03.14 14:12 - Son Güncellenme: 2022.03.14 14:40 - Zeynep Çelik
A