Çözüm sürecine destek için boks

Çözüm sürecine destek için boks

Şırnak'ta çözüm sürecine destek vermek için 'Küçük kalpler Şırnak'ta el ele' sloganıyla Türkiye Boks Federasyonu Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası düzenlendi.

2013.06.29 14:56 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:56 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Çözüm sürecine destek için boks

Şırnak Şırnak Kapalı Spor Salonu'nda 'Küçük kalpler Şırnak'ta el ele' slaganıyla düzenlenen Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası dün gece folklor gösterileriyle başladı. Kentte 7 gün sürecek olan şampiyonya 59 ilden 510 sporcu ile antrenörler, hakemler ve federasyon görevlileri ile birlikte yaklaşık bin kişi kentte geldi.

Şampiyonanın açılışına katılan Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş'da kentte gelen sporcu, antrenör ve hakemleri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, müsabakaların başarıyla geçmesi temennisinde bulundu. Baydaş, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuların Şırnak'ı haberlerdeki gibi değil, güzellikleriyle tanımaları için mutlu olduklarını belirterek, Şampiyonanın ilimizde yapılması bizim için önemli bir hadisedir. Türkiye'nin he tarafından gelen misafirler, şehrimizi haberlerde farklı tanıyan kardeşlerimizin ve sporcularımızın ilimizdeki güzellikleri yerinde görmeleri bizim için mutluluk vericidir. Boks sporu dövüşe dayalı bir spor olmasına rağmen, fair play ruhuyla yapıldığı zaman kavganın da güzelliğe dönüştüğünün bir ifadesi olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi ve hakemlerimizi ilimizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Müsabakaların başarıyla geçmesini temenni ediyorum dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, çözüm sürecinde Şırnak'ta böyle bir etkinliğin yapılmasının takdire şayan olduğunu belirterek, bunun Milli Birlik ve Kardeşlik Projes'inin hedefine ulaşacağının en büyük göstergesi olduğunu kaydetti.

Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Sarıkabak,çözüm sürecine destek olmak için şampiyonayı Şırnak'ta düzenle kararı aldıklarını belirtti. Sarıkabak, sporculara başarmaktan çok iyi mücadele etmenin önemli olduğunu ifade ederek, Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, Mersin'deki Akdeniz Oyunlarında bulunması sebebiyle Şırnak'a gelemedi. Kendisinin hepinize selamları var. Şampiyonaya 59 ilden toplam 510 sporcunun katılıyor. Federasyon olarak çözüm sürecine destek olmak ve dostluk, barış ve kardeşlik ruhunu pekiştirmek amacıyla Şırnak'ta Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası düzenledik. Bu güzel şehirde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz diye konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan müsabakalar kıran kıran geçerken, seyirciler büyük ilgiyle izledi. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.06.29 14:56 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:56 - HABER MERKEZİ
A