Çocuklara keyifli bir çevre eğitimi

Çocuklara keyifli bir çevre eğitimi

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Nilüfer Belediyesi'nin desteği ile Kayapa İlköğretim Okulu öğrencilerine çevre bilincini aşılamak amacıyla, 'Mutlu Parmaklar Şehri' isimli bir atölye çalışması yaptılar.

2012.05.22 14:39 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çocuklara keyifli bir çevre eğitimi

Burcu Sevinç'in koordinatörlüğünde gerçekleşen atölyede Sena Barış ve Güney Gültekin yeryüzü, Esin Yılmaz ve Harun Kolay sular, Ceyda Ölmez ve Ersin Abay ise gökyüzü gruplarının tasarımcılarıydı. Her grup parmak boyalar ile kendi mekanlarını ve o mekanda yaşayacak canlılarını resmettiler.
Projeye katılan 35 çocuk, daha sonra da çevreyi korumak için hayallerinde yarattıkları karakterleri, topladıkları geri dönüşüm malzemelerini kullanılarak birer objeye dönüştürdü. Her grup maketler aracılığı ile çevre kirliliğini ve bu kirliliği yok edecek canlıyı üç boyuta dökerek algıyı kuvvetlendirdi.
Çocuklar için eğlenceli bir hafta sonu etkinliğine dönüşen bir günlük çalışmanın sonunda, geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış onlarca hayali karakter ortaya çıktı.
Projenin sertifika törenine katılan ve atölye çalışmasında ortaya çıkan maketleri inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projeyi hayata geçiren üniversiteli gençleri ve çalışmaya katılan çocukları kutladı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.05.22 14:39 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A