CHP Bursa'dan Kocayayla tepkisi

CHP Bursa'dan Kocayayla tepkisi

Bursa'nın Keles ilçesine 5 km mesafede bulunan ve her yıl Türkmen Şenlikleri'nin yapıldığı Kocayayla'da Büyükşehir Belediyesi'nce kırsal turizm projesi adı altında yapımına başlanıp kasada para bitince yarım bırakılan bungalov tipi villalarda doğaya uygun taş zemin-ahşap kazık ve malzeme yerine beton ve çelik konstrüksiyon kullanılmasını eleştiren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Nerede yeşil, nerede doğa harikası varsa, AKP'nin aklına ilk beton gelir, demir gelir, rant gelir. Hiç şaşırmıyoruz" dedi.

2020.09.12 12:23 - Son Güncellenme: 2020.09.14 08:48 - Bursa Bölge
A
CHP Bursa'dan Kocayayla tepkisi

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, il ve yönetim kurulu üyeleri ile Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarının da katıldığı Keles ziyaretinde, önce CHP ve İYİ Parti ilçe örgütlerini ziyaret eden İl Başkanı İsmet Karaca ve beraberindeki heyet, daha sonra Kocayayla'ya geçti.

KAYIŞOĞLU: "DOĞA KATLİAMINI İFŞA EDİYORUZ"

Keles Kocayayla'da 2016'da başlatılan projeyi geçmişten buyana takip eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu bölgede ağaçların baraj yapımı için kesildiğinin söylendiğini hatırlatarak, "Buraya baraj yapılırken, sayfiye yeri olarak kullanılacağı söyleniyordu. Gelince gördük, işte çelik konstrüksiyon ve altında betonla yapılan villalarla karşı karşıyayız. Yani yetkililer her zamanki gibi yalan söyleyerek burada doğayı katlettiler, bugün burada ifşa ediyoruz" dedi.

KARACA: "BU DOĞA HARİKASI YERİ KATLETTİLER"

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kırsal turizm amaçlı yapılaşmada doğaya uygun taş veya ahşap kazık temel, ahşap malzeme ve kiremit kullanılması gerektiği yolundaki kararını hatırlatarak, AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Kocayayla'daki projede kendi koyduğu bu kurala uymadığının altını çizdi.

Karaca şöyle konuştu:

"Bursa Keles ilçemizin Kocayayla mevkiindeyiz. Kocayayla bir ülke mirasıdır. Birçok siyasi parti etkinliğine tanıklık etmiş, birçok organizasyona evsahipliği yapmış gerçekten doğa harikası bir yerdir. Fakat nerede yeşil, nerede doğa harikası varsa, AKP'nin aklına ilk beton gelir, demir gelir, rant gelir. Bu doğa harikası yeri de katlettiler. Hiç akar suyu olmayan yere baraj yaptılar, binlerce ağaç kestiler burada. O yetmiyormuş gibi bu doğa harikası yeri çelik konstrüksiyon ve betonlarla yok ediyorlar. AKP bütün Türkiye'yi olduğu gibi Bursa'nın gözbebeği doğa harikası Kocayayla'yı da bu hale soktu. Halkımız ilk seçimde bunların hesabını soracaktır. Bundan hiç kuşkumuz yok."

ACAR: "KIRSAL TURİZME DEĞİL, TAHRİBATA KARŞIYIZ"

CHP Keles İlçe Başkanı Cevat Acar ise ormanın yapısına uygun ahşap binalarla kırsal tujrizme dönük proje üretilmesi gerektiğini vurgularken, "Elbetteki yatırımlara karşı değiliz, elbette yatırımlar da olacak, turizm amaçlı destekler de olacak ama doğayı tahrip etmek hepimizin karşı çıktığı bir olay. Kocayayla Türkiye'nin ikinci büyük yaylasıdır. Oksijen ve temiz hava bakımından çok değerlidir. Burada doğaya uygun, ormana uygun ahşap binalar yapılarak turizme destek sağlanabilir. Onun için bu yapılanlara karşı çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.09.12 12:23 - Son Güncellenme: 2020.09.14 08:48 - Yaman Kaya
A