CHP barıştan ümitsiz

CHP barıştan ümitsiz

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve PM üyeleriyle geldiği Batman'da, çözüm sürecinde halkın nabzını tuttu.

2013.05.09 17:12 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:12 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP barıştan ümitsiz

 CHP'li Erdemir, bir milyon CHP üyesinin barış istediğini belirterek, "Biz de barışı savunuyoruz. Bölgede kısa sürede çatışmasızlık olabilir ama, kalıcı bir barış ortamı yok" dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan ve PM üyeleriyle birlikte Batman'a gelen CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Batman ve Siirt'te 2 günlük incelemelerde bulunacaklarını söyledi. CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar'ı ziyaret eden Aykan Erdemir, burada basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Yaşar ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Erdemir, bölgedeki barış ortamından rahatsız olmadıklarını ifade etti.

CHP YEREL SEÇİM STARTI VERDİ

İlk olarak konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, MYK üyeleriyle birlikte yedi bölgeyi kapsayan Anadolu turuna çıktıklarını, bu çerçevede 60 il ve 200'e yakın ilçede çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu coğrafyada kadın sesinin daha da güçlenmesi için varız. Kadın politikalarının önümüzdeki yerel seçime yansıması için çabamız sürüyor. Yerel seçimlere yönelik çalışmalara şimdiden start verdik" dedi.

'KALICI BARIŞ OLACAĞINI SANMIYORUZ'

Çözüm süreciyle birlikte bölgenin yakaladığı barış ortamından rahatsız olmadıklarını ifade eden CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de şunları söjyledi:

"Biz de barışı savunuyoruz. Parti olarak kalıcı barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kısa sürede çatışmazlık olabilir ama kalıcı bir barış olacağını sanmıyoruz. Özgürlükçü bir demokrasinin ilerlemesini istiyoruz. Her şeyden önce insanın yaşam hakkının her şeyin üstünde olduğuna inanıyoruz. Yaklaşan anneler günü öncesinde bu bölgedeki annelerin gülümsemesini istiyoruz."

'SEÇİM BARAJININ DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİK'

AK Parti'nin, çoğunluğa rağmen bazı yasalarının değişmesi için adım atmadığını savunan Erdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çoğunluğa rağmen maalesef AKP yasaların değişmesi konusunda gereken adımları atmadı. Gelin seçim barajını bu hafta düşürelim dedik. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, tutuklu siyasetçi- gazeteci ve öğrencileri cezaevinden çıkaralım dedik. Maalesef beklenen adımlar iktidardan gelmedi. Barışın kalıcılığı için her türlü katkıyı vereceğimizi söyledik ama hükümet harekete geçmedi. İstiyoruz ki, bu bölgeye kalıcı bir barışın gelmesi için yol temizliği yapılsın. Maalesef söylediklerimizin hiç birine iktidar kulak vermedi."

'KILIÇDAROĞLU AÇIKLAYACAK'

Çözüm süreciyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geniş kapsamlı toplantıyı yarın İstanbul'da yapacağını kaydeden Erdemir, şöyle konuştu:

"Sürece ilişkin bildirgeyi genel başkanımız İstanbul'da açıklayacak. Her şeyden önce insanın temel-hak çizgileri vardır. Bizim için en kutsal hak, yaşam hakkıdır. Tek bir cenazenin kalkmamasına bizler de her gün mutlu oluyoruz."

9 Mayıs'ın AB günü olduğunu da anımsatan Milletvekili Erdemir, "AB komisyon üyesiyim. Bugün AB gününü Batman'da kutluyorum. İnşallah AB'ye tam üyeliği bize kısmet olur" ifadelerini kullandı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.09 17:12 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:12 - HABER MERKEZİ
A