Cezayir'den Bursa'ya işbirliği çağrısı

Cezayir'den Bursa'ya işbirliği çağrısı

Cezayir'de temaslarda bulunan Vali Şahabettin Harput, petrol ve doğalgaz bakımından zengin olan Cezayir'in Bursa iş dünyasını yatırıma davet ettiğini söyledi.

2012.10.13 18:31 - Son Güncellenme: 2012.10.13 18:31 - Bursa Bölge
A
Cezayir'den Bursa'ya işbirliği çağrısı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Cezayir'in Tlemcen Valisi Abdelwahap Nouri'nin resmi daveti üzerine Cezayir'in Başkenti Tlemcen iline 08-11 Ekim 2012 günlerinde bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Harput, Bursa ile Tlemcen şehirleri arasında önemli ilişkilerin başladığını söyledi. Cezayir'in milli kahramanı Abdülkadir El Cezayir'inin de bu işbirliğinde önemli bir payı olduğunu ifade eden Harput, "Her gittiğimiz yerde özellikle Barbaros Hayrettin Paşa döneminden kalma Türkiye'ye karşı olan derin sevginin ve teveccühünün izlerini bütün canlılığı ile gördük. Her sokakta, her işyerinde bunu canlı olarak yaşadık. Biz bununla gurur duyduk. Şanlı ecdadımızın bize bıraktığı mirası bugün en iyi şekilde kullanmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.
BURSA İŞ DÜNYASINA İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
Cezayir'in doğalgaz ve petrol bakımından zengin bir ülke olduğunu söyleyen Harput, "Ülke çok zengin. Devlet zengin ancak halk gerek ekonomik bakımından gerek teknolojik bakımından gerek diğer hizmet kalite ve standartları bakımından çok gerideler. Bu insanların bizimle işbirliği için çok ciddi bir arzuları var. Orada ciddi bir potansiyel, ciddi bir imkan biz de ise ciddi bir birikim, ciddi bir vizyon ve ciddi bir avantaj var. Bunları işbirliği ile müşterek projelerle hayata geçirmek mümkün olabilir. Arsa dahil her türlü teşvik avantajlarının yanında yatırım için ihtiyaç duyulan kredinin dahi çok düşük faizlerle temin edilebileceğini söylemeleri, ısrarla bizi talep etmeleri bizim için çok önemli. Bunun yanında tekstil, konfeksiyon, enerji, altyapı, turizm, inşaat alanlarında çok ciddi olarak bizimle işbirliği taleplerini Bursalı işadamlarımıza belirtmek istiyorum" diye konuştu.
"TÜRKÇE ÖĞRETMEK İSTİYORLAR
Halen pek çok mahallelerinde Türk adının, Türk tabelasının, Türk izlerinin canlı olarak yaşadığı bu şehre karşı Bursalı işadamlarını yatırıma davet eden Harput, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin ihracatı yeni ülkelere açılarak, yeni kardeş ülkeler ile işbirliği yapmalıyız. Ülkemiz büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Cezayir'den büyük bir işadamı heyeti Bursa'da her alanda bizimle işbirliği yapmak üzere gelecekler. İş adamlarımızdan ve vatandaşlarımızdan benim arzum gelecek olan heyet ile bir fırsat olarak gördüğüm işbirliğinin çok iyi değerlendirilmesi ve somut işbirliği imkanlarının hayata geçirilmesini arzu ediyorum. Özellikle Tlemcen Üniversitesi'nin bize ilettiği talep üniversitelerinde Türkçe öğretmek ve Türk dilini anlatmak için bölüm ile alakalı ders vermek üzere branş açmak istiyorlar. Bununla alakalı da benden yardım istediler. Önümüzdeki dönemde Uludağ Üniversitemize de bir işbirliği imkanı doğacak ve ilişkilerimiz çok daha yukarılara taşınacak."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.10.13 18:31 - Son Güncellenme: 2012.10.13 18:31 - Alican Özbay
A