Çarşamba günü Türkiye'de hayat duracak

Çarşamba günü Türkiye'de hayat duracak

Hükümetin memura yaptığı teklif Bursa'daki sendika örgütlerini hareketlendirdi. 23 Mayıs Çarşamba günü iş bırakacak olan memurlar, Şehreküstü Meydanı'nda toplanarak eylem yapacak.

2012.05.22 15:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Çarşamba günü Türkiye'de hayat duracak

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, yaptığı açıklamada,  "18 ay boyunca beklenen toplu sözleşme süreci dün gece sona ermiş ve yine hükümet tavrını sermayeden, küresel güçlerden ve zenginden yana koymuş 2,5 milyon memur 1.8 milyon emekli ile ailelerini de düşündüğümüzde ülkemizin 20 milyonluk kesimini yok saymıştır" dedi.

"HÜKÜMET MEMURLA DALGA GEÇİYOR"
2012 yılının Nisan ayı itibarı ile yıllık enflasyonun yüzde 11,14 olarak tespit edildiğinin altını çizen Türkoğlu, "2012 Ocak-Nisan arasında ise fiyatlar genel düzeyinde yüzde 3,09'luk bir artış olmuştur. Nisan ayı başında yapılanlarla birlikte son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 33; elektriğe yüzde 22; benzine yüzde 23; mazota yüzde 24 zam gelmiş. Ancak iş memur zammına gelince yüzde 3+3 teklifinden sonra dostlar alışverişte görsün pazarlığı ile 3,5+4'e çıkmıştır. Yani hükümet memurlara, emeklilere ve ailelerine yukarıda sayılan zamların çok çok altında zam değil resmen yüzdelik sadaka teklif etmiştir. Bu teklif "yetmez ama evet" diyen kamuoyunu aylardır "müjde alacağız" diye oyalayan yandaş sendikayı bile şaşırtmıştır" diye konuştu.

"BU TEKLİF SÜRÜNÜN TEKLİFİDİR!"
Yapılan teklifin içler acısı bir durum olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Bu teklif sürünün teklifidir. Bu teklif yokluğa ve yoksulluğa mahkûm etme teklifidir. Bu teklif memuru köle, kapı kulu gören anlayışın teklifidir. Bu teklif memurun iş bırakmasını meşru kılan, zorunlu kılan bir tekliftir. Asgari taleplerimizin muhatabı artık hükümet kontrolündeki hakem kuruludur. Hükümet kontrolündeki hakem kurulu taleplerimizi göz ardı edemez. Reel enflasyon karşısında günden güne eriyen memur maaşları için ilk yıl %10+%10 seyyanen taban aylığa 100 TL ve verilmeyen ek ödeme talebimizden vazgeçmiyoruz. Hakem heyeti aslında hükümetin heyetidir. Taleplerimiz karşılık bulana kadar eylemlerimiz devam edecektir."

"23 MAYIS ÇARŞAMBA HAYATI DURDURACAĞIZ"
"Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Söz bitmiştir" diyen Türkoğlu, "Onbinlerce memur çoluk çocuğunun rızkı ve insanca yaşayabilecek hayat şartları için üretimden gelen gücü kullanacak sendikalarının aldığı karar doğrultusunda iş bırakacaktır. Bu komik yüzdelik sadaka tekliflerinin karşılığı basın açıklamaları ve hafta sonu mitingleri olamaz. Hükümet edenler en sert şekilde cevabını memurdan alacaktır. Vatandaşlarımız ve Bursalılar bilsin ki, bu eylem insanca yaşayabilmek ve çocuklarımıza güvenli bir gelecek sağlayabilmek içindir. Doğumdan ölüme 7/24 hizmetinizde olan memurlar yarın vatandaşlarımızdan destek talep ediyor. Çarşamba günü çocuklarınızı okula göndermeyiniz çünkü öğretmenler iş bırakıyor. Acil dışında hastanelere gitmeyiniz. Sağlıkçılar iş bırakıyor. Bir günlüğüne kamudaki işlerinizi tehir ediniz. Çünkü memurlar eylemde. Sonuç olarak,  yandaş sendika hariç TÜRKİYE KAMU-SEN, KESK ve KAMU-İŞ yarın üretimden gelen gücü kullanacak işyerlerinden alanlara çıkacaktır. Yarın Bursa'nın bütün sokakları yürüyüş ve eylem alanıdır. Mücadelemiz ekmeğimiz, onurumuz, geleceğimiz ve hakça paylaşım içindir. Mücadelemiz sosyal adalet, güvenli gelecek, insanca yaşayacak hayat şartları içindir. Yarın, üyelerimiz işyeri yerine sendikalarına gelecek ve oradan yürüyüş ve eylem alanlarına gidecektir. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı memurların buluşma adresi saat: 10:30'da sendika binasıdır. Kitlesel açıklamalar 11:30 Şehreküstü Meydanı'ndadır" şeklinde konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.05.22 15:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A