Buz Lazer Epilasyon İle Kıllardan Kurtulun

Buz Lazer Epilasyon İle Kıllardan Kurtulun

Buz lazer epilasyon, günümüzde en çok tercih edilen, istenmeyen kıllardan kurtulma yöntemidir.

2020.12.23 09:05 - Son Güncellenme: 2020.12.23 09:05 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Buz Lazer Epilasyon İle Kıllardan Kurtulun

Buz lazer epilasyon, günümüzde en çok tercih edilen, istenmeyen kıllardan kurtulma yöntemidir. 2015 yılında Alma Lasers Firması tarafından üretilen buz lazer cihazları, son teknoloji ile geliştirilerek, birçok özelliğe sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Daha önce kullanılan dalga boylarını bünyesinde barındıran buz lazer, 3 farklı dalga boyu sayesinde epilasyon yöntemleri arasında en acısız ve konforlu olanıdır.

Buz Lazer Epilasyonu Kimler Yaptırabilir?

Kıl gelişimi tamamlanmış ve 16 yaşından büyük olan kadın, erkek herkes buz epilasyon yaptırabilir. Elbette önceliklelazer epilasyon için engel oluşturacak bir rahatsızlığınızın olup olmadığının tespit edilmesi gerekmektedir. Cildi üzerinde açık yara ya da egzama, mantar türü rahatsızlıkları olan kişiler için lazer epilasyon uygun bir yöntem değildir.

Buz Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

Peki, buz lazer nasıl uygulanır? Oldukça basit bir uygulama olduğu söylenebilir. Geleneksel lazer yöntemlerinden farklı olarak buz lazer cihazları, kişinin duyduğu yanma hissini minimuma indirecek şekilde tasarlanmıştı. Kademeli ısıtma tekniği kullanılarak, kıl köklerinde bulunan farklı yapılar hedef alınmakta ve bu kökler kalıcı olarak tahrip edilmektedir.

Uygulama bölgesinde tedavi başlığı, ütü yapar gibi gezdirilir. Lazer epilasyon buz başlık sayesinde saniyede on atış yapabilmektedir. Geniş yüzeyleri hedef alan buz lazer ile daha kısa sürede daha fazla kıl köküne etki edilebilir. Bu da buz lazer epilasyon seanslarının diğer yöntemlere oranla daha kısa süreli olmasını sağlar.

Cildi -3 dereceye kadar soğutan kontak soğutma sistemi sayesinde kıl köklerine kontrollü şekilde zarar verilirken, cilt yüzeyinde herhangi bir yanma ya da tahriş olması engellenir. Adeta masaj konforu sağlayan uygulama, gelişmiş teknolojisi ile aynı anda her türlü ciltte kalıcı etki sağlar.

Soprano Ice'ın Diğer Epilasyon Cihazlarından Farkları Nelerdir?

Soprano Ice, uzun araştırmalar sonucunda üretilmiştir. 2015 yılında piyasaya sürüldükten sonra ardından Soprana Ice Platinum ve Soprano Titanium buz lazer cihazları da dünya geneline yayılmıştır. Buz lazer cihazları, adından da anlaşılacağı üzere, soğutma sistemine sahiptir. Cilt yüzeyini 0 derecenin altında tutarak, yanma hissini ortadan kaldıran buz başlık, günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.

Diğer lazer cihazlarından farklı olarak, aynı anda 3 farklı dalga boyuna sahiptir. Bunun yanı sıra daha geniş alanlara etki edebilmektedir. Kısaca buz lazer, acı hissiyatını milimize ederken aynı zamanda seans süresini de kısaltmaktadır. Konforlu, acısız ve kısa süren epilasyon imkanısağlayan Soprano Ice, günümüzde kullanılmakta olan en kaliteli lazer epilasyon cihazıdır.

Buz Epilasyon Erkekler İçin Uygun Bir Yöntem mi?

İster estetik ister sağlıksak nedenlerden kaynaklı olsun, günümüzde erkeklerde neredeyse kadınlar kadar lazer epilasyonu tercih etmektedir. Buz lazer erkekler için en uygun epilasyon türüdür. Acı hissiyatını en aza indiren buz lazer cihazları, kıl yoğunluğu ya da ten rengi ne olursa olsun kalıcı çözüm sağlamaktadır.

Uygulama Sırasında Acı Hissediliyor mu?

Buz lazer epilasyonda kullanılan safir uç, ciltte serinletici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ice teknolojisi ile çalışan, buz lazer, kontak soğutma sistemi sayesinde hasta konforunu arttırmaktadır. Buz lazer cihazlar tasarlanırken esas amaç, uygulama sırasında hastanın en az acıyı hissetmesini ve işlemin en kısa sürede kalıcılık sağlayacak şekilde tamamlanmasını sağlamaktı. Bu kapsamda sağladığı konforlu lazer epilasyon imkânı ile buz lazer, dünya genelinde tercih edilen bir yöntemdir.

Buz Epilasyon Kaç Seans Sonra Kalıcı Etki Sağlar?

Buz lazer seans sayısı, çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak, belirlenmektedir. Kişinin kıl yapısı, kilosu, hangi bölgede lazer epilasyon yapılacağı gibi durumlar seans süresini ve sayısını doğrudan etkilemektedir. Tüm vücut lazer seans süresi, ortalama 40 dakika civarındadır.

Buz lazer tedavisinin kalıcılık sağlaması için vücutta bulunan tüm kıl köklerine müdahale etmek gerekmektedir. Ancak vücutta bulunan her kılın gelişim evresi birbirinden farklı zamanlarda ve bağımsız olarak gerçekleşmektedir. Kılların aktif olduğu büyüme evresi epilasyon için en uygun zamandır. Tüm kılların ortadan kaldırılması genel olarak ortalama 6 seans sürmektedir. Ancak kişinin fiziksel yapısına ve hormonal düzensizliği olup olmamasına bağlı olarak bu süre uzayabilir.

İnce Ve Açık Renkli Tüylere Sahip Kişilerde Buz Lazer Etki Gösterir Mi?

Türkiye'nin en iyi epilasyon merkezleri çoğunlukla FDA onaylı buz lazer cihazları kullanmaktadırlar. Çok da uzun olmayan bir süre öncesi en iyi lazer epilasyon merkezlerinde bile ince ve açık renkli kılların yok edilmesi oldukça zordu. Kılların kalınlaşması için çoğu kadın haftalar önceden jilet kullanmaya başlardır. Elbette bu her seferinde işe yarayan bir uygulama değildi.

Buz lazer cihazları aynı anda kullanabildikleri 3 farklı dalga boyu sayesinde hem ince hem de kalın kıllar üzerinde kalıcı etki sağlamaktadır. İnce ve açık renkli tüylere sahip kişilerde artık buz lazer epilasyon sayesinde kısa sürede ve konforlu bir şekilde istenmeyen tüylerinden kurtulabilmektedirler.

Buz Lazer Fiyatları

Buz lazer epilasyon fiyatları kişinin kıl yapısına, kilosuna, ilçeye ve kliniğe göre değişim göstermektedir. Klinikler ve buz lazer merkezi tarafından ortalama fiyatlar belirlense de daha ayrıntılı bilgi alma için muayene olabilirsiniz.

Sağlık Açısında Buz Lazer Hakkında Merak Edilenler

İstenmeyen tüyler insanları görsel olarak rahatsız etse de sağlık açıdan duydukları endişelerden dolayı çoğu kişi buz lazer epilasyona önyargılı şekilde yaklaşmaktadır. Buz lazer son derece güvenli ve konforlu bir yöntemdir. İşte sağlık noktasında buz lazer ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları şu şekildedir.

Buz Lazer Kansere Neden Olur Mu?

Buz lazer ışınları sadece kıl köklerine etki edecek derinliğe sahiptir. Söz konusu ışınların kişiyi kanser edebilmesi için deriyi aşıp iç organlara kadar etki edebilmesi gerekir. Bunun dışında bu radyasyon ışınlarının son derece güçlü olması ve kişinin uzun süreli olarak bu ışınlara maruz kalması gerekmektedir. Kısaca buz lazerin, düşük seviyedeki ışınları ile kansere yol açması mümkün değildir.

Hamileler Buz Lazer Yaptırabilirler mi?

Uzmanların ortak görüşüne göre hamile kadınların her türlü ışından uzak durmaları gerekmektedir. Buz lazer herhangi bir sağlık sorununa neden olmasa da hamile kişilerin buz epilasyonu doğumdan sonraya ertelemeleri gerekir. Hamilelik öncesi seanslara başlayan kişiler, buz lazer programlarını erteleyebilirler.

Buz Epilasyon Sağlığa Zararlı mı?

Günümüze kadar buz lazer cihazlarının herhangi bir sağlık problemine neden olduğu gözlemlenmemiştir. Buz lazer yaptıran kişilerdeçoğunda ciltte kızarıklık dahi oluşmazken, ciddi sağlık sorunlarına neden olmasını beklemek söz konusu değildir. Zaten uygulama sırasında kıl köklerini tahrip etmesi amacıyla cilt altına gönderilen ışınlar çok düşük seviyelerdedir.

Buz Lazer Epilasyon Ciltte Yanığa Neden Olur Mu?

Buz lazer epilasyonun en önemli avantajlarından birisi de geleneksel lazer yöntemlerinde meydana gelen yanık vetahriş riskini ortadan kaldırmasıdır. Uygulama sırasında kullanılan soğutma sistemi sayesinde kişinin cildi -3 dereceye kadar soğutulmaktadır. Bu sayede konforlu ve serin bir epilasyon mümkün olur. Bununla birlikte epilasyon sonrası mutlaka nemlendirici ve yüksek korumaya sahip krem kullanılmalıdır. Ayrıca epilasyon sonrası 4-5 saat duş almamanız gerekmektedir. Ciltte oluşabilecek hafif kızarıklık dışında buz lazer epilasyonun herhangi başka yan etkisi bulunmamaktadır.

 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2020.12.23 09:05 - Son Güncellenme: 2020.12.23 09:05 - HABER MERKEZİ
A