Bursalı kadınlar hunharca öldürülen Özgecan için eylem yaptı

Bursalı kadınlar hunharca öldürülen Özgecan için eylem yaptı

Bursa Kadın Platformu, Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesini Heykel'de düzenlediği eylemle protesto etti.

2015.02.14 19:29 - Son Güncellenme: 2015.02.14 19:46 - Bursa Bölge
A
Bursalı kadınlar hunharca öldürülen Özgecan için eylem yaptı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 gün önce kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülüp bir derede yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan(20) için Bursa'da kadınlar tarafından protesto eylemi düzenlendi. Bursalı kadınlar 'Özgecan'ı asla unutmayacağız, Kadın cinayetlerine dur de' yazılı pankart önünde attıkları; "Yaşasın kadın dayanışması, Susma haykır kadınlar öldürülmesin, Erkek adaleti değil, gerçek adalet, Şiddete, tacize, tecavüze son, Yaşasın kadın dayanışması" şeklindeki sloganlarla vahşi cinayeti kınadı.

'YASTA DEĞİL, İSYANDAYIZ'

Bursa Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Elif Güven, "Mersin Tarsus'da Özgecan dört gün önce üç erkek tarafından kaçırıldı. Özgecan'ı kaçıran erkekler Özgecan'a tecavüz ettikten sonra yakarak katletti. Özgecan'ın ölü bedeni dün bir nehir yatağında bulundu. Özgecan'ın katilleri ikisi yakalandı biri ise ortada yok. Dün gibi hatırlıyoruz; Münevver Karabulut katledildiğinde de Tayyip Erdoğan; 'kızını yalnız bırakırsan ya davulcuya, ya zurnacıya' demişti. Bursa'da Görükle'de üniversite öğrencisi Sema Karakoca, kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülüp bedeni parçalara ayrılmıştı. Siz 'eşit değilsiniz' dedikçe, kadın söylemlerinizi artırdıkça, kadınların ne giyeceğine, nerede nasıl ve kimle yaşayacağına karıştıkça biz katlediliyoruz. Şimdi de Özge'yi, canımızı aldınız bizden. Özgecan'ın katillerinin işledikleri cinayete bir gerekçe bulmasına izin vermeyeceğiz. Katilleri yargılayan adaletin peşindeyiz. Ve biliyoruz ki Özgecan'ın katili 'kadın erkek eşit değildir' diyen, erkek egemen zihniyetinizdir. Kadın düşmanı iktidarınızdır." dedi.

'YAŞAMI SAVUNAN KADINLAR EMİN OLUN Kİ SİZİN KİN VE NEFRET DOLU İKTİDARINIZI YIKACAK'

Elif Güven, sözlerini şöyle noktaladı: "Yaşamı savunan kadınlar emin olun ki sizin kin ve nefret dolu iktidarınızı yıkacaklar. Her yerde erkek şiddetine karşı sesimizi yükselteceğiz ve direneceğiz. Asıl şimdi siz korkun kadınların öfkesinden. Evde, sokakta toplumsal yaşamda bizleri yok saymak için her gün yeni bir saldırıyla karşımıza çıkanlar fazla umutlanmasınlar. Meydanları boş bırakmıyoruz. Canımızı sokakta bulmadık ama onu sokakta savunacağız. Özgecan için yasta değiliz, Özgecan'ın ve tüm kadınların katillerinden, kadın katliamlarının baş sorumlusu AKP iktidarından hesap sorana kadar isyandayız."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.02.14 19:29 - Son Güncellenme: 2015.02.14 19:46 - Gülcan Tekin
A