BURSALI BÜŞRA'NIN PROJE BAŞARISI

BURSALI BÜŞRA'NIN PROJE BAŞARISI

Akbank'ın yeni fikirler üretmek için üniversite öğrencileri arasında kurduğu Düşünce Kulübü'nde bu yıl Bursalı Büşra Sertalp'in liderliğindeki 4 kişilik ekip geliştirdiği proje ile birinci oldu.

2011.05.04 16:55 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BURSALI BÜŞRA'NIN PROJE BAŞARISI

Harvard Üniversitesi'nden yaz okulu ödülü kazanan ekibin projesi, uygulanabilir yenilikçi bir fikir olduğu için jüri tarafından Akbank'ta uygulanmak üzere seçildi. Projenin detayları şirket gizliliği sebebiyle kamuoyuna açıklanmadı.
Akbank'ın yeni ürün ve hizmetler geliştirmek veya geliştirdikleri işlerde gençlerin fikirlerini almak için oluşturduğu Akbank Düşünce Kulübü'ne 12 farklı üniversiteden 3 bin civarında genç kayıtlı bulunuyor. Üniversite 3. sınıf öğrencilerinden not ortalaması yüksek olanlardan bir sıralama yapılıyor. Üniversite'de derslerinden çıkmayacak sorular üreten, bankanın belirlediği yılın temasına göre fikirler geliştiren öğrencilerden 20 fikir sahibi öğrenciden 4'er kişilik 5 ekip oluşturuluyor.
Çeşitli üniversite öğretim üyeleri ile iş hayatından oluşan jürinin yer aldığı kulüpte, yılın temasına göre ekiplerin Akbank'a ait gerçek bilgilerle çalışmasına Sabancı Grubu tarafından imkan sağlanıyor. Gizlilik gereği kazanan projenin detay bilgileri kamuoyuna açıklanmıyor. Birinci olan Bursalı Büşra Sertalp'in ekibi Harvard Yaz Okulu'na hak kazandı. Banka, günlük hedeflere odaklanırken, gözden kaçırdığı farklı yenilikçi projeleri, üniversiteli gençlerin oluşturduğu fikirlerden istifade ederek kurguluyor. Gençler, bir nevi staj gibi, innovatif fikirlerin uygulanabilirliğini oluşturmak için, piyasa şartlarında antrenman yapıyor.
Tek seferlik bir çalışma olarak değil, sürekliliği olan bir platforma olarak planlanan Akbank Düşünce Kulübü, farklı düşünceleri geliştirdikleri ve gençlerin gözlemleri ile bankanın tecrübelilerinin jüri ortamında tartıştığı güçlü projeler çıkartıyor. Akbank İnsan Kaynakları'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bade Sipahioğlu Işık, mezun olup iş hayatına girmeye hazırlanan parlak fikirli ve pratik ekibi de bir nebze bu platformda tanıma fırsatı buluyor.
Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt ise, düşünce kulubü ile geleceğin başarılı yöneticilerini, daha üniversite öğretimi sırasında farklı düşünmeye alıştırarak hazırlamayı hedeflediklerini söylüyor. Türkiye'nin küresel anlamda yükselmesi için, yenilikçi fikir üreten gençlere ve böyle bir kültüre ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Akkurt, "İnnovatif kültürü geliştirecek olanlar, geleceğimizin teminatı gençlerdir. Dolayısı ile onlarla böyle bir çalışma içerisinde olmak, Akbank olarak bir taraftan sosyal sorumluluk projesi gibi geliyor, diğer taraftan da bankanın kendi günlük meşguliyetleri arasında kaçırdığı farklı proje ve ürünleri yakalamasına imkan veriyor" dedi.
Ekip başkanı olan Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Büşra Sertalp, "Üç ay süren proje hazırlık safhasında üç kez İstanbul Sabancı Center'de kampa girdik. Projemizin ön sunumlarını yaptık. Projemizin hem yasalara uygun olması, hem dünyada hiçbir banka tarafından uygulanmıyor olması, hem de banka tarafından teknik olarak realize edilebilir bulunması gerekiyordu. Sadece fikir düzeyinde kalmadan, uygulamanın teknik işleyişinden, finansal tablolarına, reklamlarına kadar detaylı bir proje oluşturduk. Projemiz için çok yorulduk, ama birincilik ve Harvard ödülü yorgunluğumuzu aldı" dedi. 

İhlas Haber Ajansı

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.04 16:55 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A