Bursa'yı örnek aldılar

Bursa'yı örnek aldılar

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, manifatura esnafının yoğunlukta bulunduğu Fevzi Çakmak Caddesi'nde başlattıkları Bursa benzeri Kapalı Çarşı çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdi.

2012.12.13 12:37 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:40 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'yı örnek aldılar

Belediye olarak gerçekleştirdikleri çalışmalarla Simav'a yeni bir vizyon kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Karahan, "Fevzi Çakmak Caddesinden başlattığımız çalışmalarla Şadırvanlar Caddesi ile bu bölgeyi Bursa benzeri Kapalı Çarşıya dönüştürmek istiyoruz. Bunun için yaz döneminde bölgenin tamamında elektrik, içme suyu, jeotermalli ısıtma, kanalizasyon, telefon, kaldırım ve sokakların minik taşlarla döşenmesi gibi alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Caddenin üzerinin örtülmesiyle ilgili masrafları esnaflarımız karşılayacak. 205 bin TL'ye bu işi yapacak müteahhit firma işe başladı. Ocak-2013'ün sonlarına doğru caddenin üzerinin kapanacağını bekliyoruz" dedi.
Bölgedeki çalışmaları daha sonra Şadırvanlar Caddesiyle bölgedeki sokaklara taşıyacaklarını dile getiren Başkan Karahan, kapalı çarşıya ilgiyi artırmak maksadıyla Cumhuriyet Meydanını yeşil bir alana dönüştürerek bölgeyi araç trafiğine kapatmak istediklerini söyledi.

Başkan Karahan, "Bursa benzeri Kapalı çarşı Simav'a yeni bir vizyon kazandıracak. Ayrıca ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş için kapalı çarşıyı tercih edeceklerini umuyoruz. Esnafımız daha iyi iş yapacak" diye konuştu.

Simav Kapalı Çarşı Dernek Başkanı Kemal Bütün, "Belediyemizin bu husustaki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bir an önce bitmesini canı gönülden istiyoruz. Esnaf arkadaşlarımda benim gibi düşünüyor" şeklinde konuştu.

Çarşı esnafından İlhan Seçkin, "Bursa benzeri Kapalı Çarşıya kavuşmamız halinde iş hacmimizin artacağına inanıyoruz. Direkleri dikildi. Şimdi üstünün örtülmesini bekliyoruz. Sebep olanlardan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Çarşı esnafından Necati Arslan, "Bursa Kapalı çarşıyı gezdik. Simav'a örnek aldık. Aynısını yapmaya çalışıyoruz. Esnaflar olarak çalışmaların bir an önce bitmesini bekliyoruz" dedi.
Tezgahtar Bilge Uyanıker, "Ben Bursa Kapalı Çarşıyı gezdim gördüm. Patronlarım Simav'a da aynısı olacağını söylüyorlar. Çalışmalar beni heyecanlandırıyor. İşyerimizin bulunduğu bölgenin Bursa Kapalı Çarşıya benzeyecek olmasından şimdiden büyük bir onur duyuyorum. İşlerimiz açılacak. Hem bizler hem de patronlarımız sevinçliyiz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.13 12:37 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:40 - HABER MERKEZİ
A