Bursa turizmin yeni başkenti olacak!

Bursa turizmin yeni başkenti olacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, ramazan bayramından sonra Arap turistlerin Bursa'ya akın ettiğini belirterek, "Arap turistler tekrar Bursa'ya gelmeye başladı. Rezervasyonlarımız iyice arttı. Eylül ayının ortalarına kadar Arap turistleri ağırlayacağız" dedi.

2013.08.17 12:40 - Son Güncellenme: 2013.08.17 13:06 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa turizmin yeni başkenti olacak!


Ramazan bayramından sonra özellikle Kuveyt olmak üzere birçok Arap ülkesinden Bursa'ya turist akını başladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, ramazan bayramından sonra Bursa'ya ciddi bir turist yoğunluğunun yaşandığını belirterek, "Ortadoğu ülkelerinden şehrimize turist ilgisi bayramdan sonra da devam ediyor. Ortudoğu ülkeleri ile acentelerimizin temasları da sürüyor. Şu anda Bursa'ya eskisi gibi Ortadoğu'nun yeni mahallesi olacak. Biz bu şekilde çalışıyoruz. Yetkililerle irtibatımızı koparmadık. Arap turistler, Bursa'ya gezmenin yanı sıra yatırım için de şehrimize geliyorlar. Bizlerle iş birliği yapmak için Bursa'yı tercih ediyorlar. Biz de onları yatırıma teşvik etmeye çalışıyoruz" dedi.

"ARAP TURİSTLERİN REZERVASYONLAR ARTTI"

Ramazan ayının sonlarına doğru Ortadoğu ülkelerinden rezervasyonlar almaya başladıklarını kaydeden Akkuş, "Bursa-Kuveyt arası doğrudan uçak seferleri de başladı. Yüzde 100 doluluk oranı ile başlayan seferler iki ülke arasındaki ilişkileri de artırdı. O yüzden de bununla ilgili valiliğimizin güzel çalışmaları oldu. Direkt uçak seferleri ile beraber Bursa Arap turistleri İstanbul'a göndermeden ağırlayacak" diye konuştu.

"TURİZM DENDİĞİ ZAMAN BURSA AKLA GELECEK"

Uludağ'ı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade eden Akkuş, şöyle devam etti:
"Biz Uludağ'a da batı ülkeleriyle birlikte en çok Ruslardan ilgi alıyoruz. Uludağ başlı başına yeni bir planlama ile Davos haline gelecek. O yüzden Uludağ ve Arap ülkeleri ile birlikte güçel çalışma olacak. Bursa gerçekten de turizm bölgesi haline gelecek. Turizm dendiği zaman Antalya, İstanbul Kuşadası nasıl akla geliyorsa bundan sonra Bursa da gelecek."
Yaz sezonu için rezervasyonların çok güzel olduğunu dile getiren Akkuş, "Arap turistler, bayramdan sonra da Bursa'ya geliyorlar. Cumalıkızık gibi tarih kokan yerlerimize gelerek, burada doğanın tadını çıkartıyor. Bundan sonra da daha yoğun bir tempoda gelecekler. Ciddi bir Arap turist akını olacak. Geçen yılın altına düşmeyeceğiz. Daha yukarıya çıkacağımızı düşünüyoruz. Çünkü acentelerimiz bu yıl daha da ciddi çalışmalar yapıyor. 6 Avrupalı turistin bıraktığını bir Ortadoğulu turist bırakıyor. Bizim yemeklerimizi de çok iyi biliyorlar. Ramazan ayında biraz rehavete kapıldık. Turist sayısında azalma oldu. Onlar da kendi örf ve adetlerine göre bu ayı ülkelerinde geçirmeye çalıştı. Ramazanın yaza denk gelmesi sebebiyle bu yaşandı. Ama eylül ayının ortalarına kadar Arap turistleri ağırlayacağız" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.08.17 12:40 - Son Güncellenme: 2013.08.17 13:06 - HABER MERKEZİ
A