Bursa Tirilye'de hayat normale döndü

Bursa Tirilye'de hayat normale döndü

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye Mahallesi'nde çok sayıda ev, iş yeri ve bir okulun sular altında kalmasına, kaldırım taşları yerinden sökülmesine yol açan sağanak yağışın ardından Bursu Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekiplerinin çalışmalarıyla bölgede hayat kısa sürede normale döndü.

2021.06.04 11:12 - Son Güncellenme: 2021.06.04 11:13 - Bursa Bölge
A
Bursa Tirilye'de hayat normale döndü

Bursa'da geçtiğimiz günlerde gök gürültülü sağanak yağış özellikle Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi'nde sele dönüşmüş, Tirilye'de maddi hasara yol açan yağış nedeniyle caddeler adeta göle dönerken, azgın sular kaldırım taşlarını yerinden sökülmüştü. Bazı ev ve işyerleri sular altında kalırken, bir okul sel sularına teslim olmuştu.

Olayın ardından sabah saatlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, BUSKİ ve AFAD ekipleri, bölgede hummalı bir çalışma başlatılmıştı. BUSKİ'nin 24 personel ve 12 iş makinesi, Büyükşehir Belediyesi'nin de 14 personel ve 11 iş makinesi ile yaptığı çalışmalarda ev ve iş yerlerine dolan sular vidanjörlerle tahliye edilirken, çamurla kaplanan yollar temizlendi, zarar gören yolların da onarımı yapıldı. Böylelikle Tirilye'nin yaralı bir gün gibi kısa bir sürede sarılmış oldu.

Bursa Genel Müdürü Güngör Gülenç de Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Kadir Kahraman ve Arif Bayrak ile Mudanya Belediyesi Meclis üyesi Volkan Biçer ile birlikte hayatın normale döndüğü Tirilye'yi ziyaret edip, hem yapılan çalışmaları inceledi hem de esnafın sorunlarını dinledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.04 11:12 - Son Güncellenme: 2021.06.04 11:13 - Gülcan Tekin
A