Bursa Teknik Üniversitesi'nde kayıtlar devam ediyor

Bursa Teknik Üniversitesi'nde kayıtlar devam ediyor

ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında üniversitelere kayıt işlemleri başladı.

2019.08.21 16:57 - Son Güncellenme: 2019.08.21 16:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Teknik Üniversitesi'nde kayıtlar devam ediyor

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ) 2019-2020 akademik yılında yükseköğrenime adım atacak öğrencilerin 16 Ağustos'ta başlayan kayıt işlemleri devam ediyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için 24 bölümde lisans öğrencisi kabul eden Bursa Teknik Üniversitesi'nde ek yerleştirme öncesinde kontenjanların %97'si dolarken kayıtların %81'i e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirildi. 

Kayıt işlemini Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi'ne bizzat gelerek yaptıran öğrencilerin ise heyecanlı oldukları gözlemlendi.

Öğrenciler laboratuvar olanakları ve sektörlerinin öncü firmalarında tam zamanlı çalışma imkânı bulacakları "Sektörel Eğitim Programı" uygulamasının Bursa Teknik Üniversitesi'ni tercihlerinde etkili olduğunu dile getirdiler. Bursa Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nca verilen bilgiye göre yüz yüze kayıtlar 23 Ağustos Cuma günü saat 17.00'ye kadar sürecek. Kesin kayıt yaptıran öğrenciler 9-19 Eylül tarihleri arasında öğrenci otomasyon sistemi üzerinden ders kayıtlarını da yaptırabilecekler, İngilizce hazırlık sınıfı muafiyet sınavları ise 11-12 Eylül'de gerçekleştirilecek. Bursa Teknik Üniversitesi'nde 2019-2020 Akademik yılı güz yarıyılı dersleri ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

Rektör Karademir'in Yeni Öğrencilere Mesajı

Bursa Teknik Üniversitesi'ni tercih eden öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, "Bursa Teknik Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Genç ve dinamik bir devlet üniversitesi olarak nitelikli akademik kadrosu, gelişmiş laboratuvarları, araştırma merkezleri ve özgün eğitim modeliyle Bursa Teknik Üniversitesi size tercih ettiğiniz alanda uzmanlaşma imkânı sunacak. Sektörel Eğitim Programı (SEP) ile sizleri sanayiyi tanıyan, mesleki yeterlilikleri tam, sektörel ihtiyaçlara hazır yetkin mezunlar olarak yetiştireceğiz. Öğrenci kulüplerimiz ve etkinlikler sosyal yönünüzü geliştirerek profesyonel hayatta size büyük yarar sağlayacak sosyal ağınızı geliştirme fırsatı verecek.  Kariyer Gelişimi, Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BUKAGEM) ile daha lisans sınıflarındayken kariyer planınızı oluşturacak; Teknoloji Transfer Ofisimiz (Bursa TTO) ile iş fikirlerinizi sanayi ile buluşturup uygulamaya geçirebileceksiniz. Üniversitemizin ve kentin size sunduğu tüm olanaklardan en iyi şekilde yararlanarak kendinize iyi bir gelecek hazırlamak sizin elinizde. Bursa Teknik Üniversitesi'ni tercih etmekle kariyerinizin ilk adımını atmış oldunuz. Hayatınızın bu yeni döneminin sizler için hayırlı ve başarılı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.08.21 16:57 - Son Güncellenme: 2019.08.21 16:58 - HABER MERKEZİ
A