Bursa Mudanya'da hayvan katliamı (ÖZEL HABER)

Bursa Mudanya'da hayvan katliamı (ÖZEL HABER)

Bursa Mudanya İlçesi Mesudiye mahallesinde hayvan katliamı yaşandı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, mahallede yaşayan sokak köpeklerini zehirleyerek katletti. Zehirlenen 7 yavrunun 3 tanesinin tedavisi devam ederken 4 yavru ve babaları feci şekilde can verdi.

2022.02.28 08:31 - Son Güncellenme: 2022.02.28 08:36 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Mudanya'da hayvan katliamı (ÖZEL HABER)
01:47 Bursa Mudanya'da hayvan katliamı (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Mudanya'da hayvan katliamı (ÖZEL HABER)

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın Mudanya ilçesinde hayvan katliamı yaşandı. Baba ve 7 yavru köpek kim olduğu bilinmeyen kişiler tarafından zehirlendi. 

Mudanya ilçesi Mesudiye mahallesinde yaşanan acı olayda, zehirlenen 7 yavru köpekten 3 tanesi, DASKUT ANİMAL hayvan ilk yardım ekiplerinin yaptığı ilk yardım ile hayata tutunabildi. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Biriminde tedavisi devam eden yavruların kardeşleri olan 4 yavru ve yavruların babası feci şekilde can verdi. Hayvan severlerin şikayeti üzerine jandarma olayla ilgili tahkikat başlattı. Mahalle içerisinde yaşayanlardan şüphelenildiği belirtildi. Katledilen hayvanların can çekişerek hayatını kaybettiğini gören mahalle halkı gözyaşlarına hakim olamadı. Olayın peşinin bırakılmamasını isteyen hayvanseverler, yapan kişi ya da kişilerin ortaya çıkarılmasını istiyor. Olayın ertesi sabahı yeni görülen ölüm vakası sonrasında  kayıp olan yavruların da zehirlenip öldürülmesinden korkuluyor.

Katledilen köpeklere bakıp besleyen Sedat Şentürk; "Mudanya'nın Mesudiye mahallesinde ikamet etmekteyim. Cuma akşamı yanımda gördüğünüz köpeğin yavruları ve yavruların babası zehirlenerek katledildi. Annenin ayağı sakatlanmış. 7 yavrunun 4 tanesini malesef kurtaramadık. 3 tanesini yaptığımız ilk yardım sonrasında Mudanya Veteriner İşleri Müdürlüğünü bilgilendirerek, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Veteriner Bölümüne sevk ettik. Yaşadığımız bu acı olay bizleri derinden sarstı. Cumartesi sabahı ise yeni ölüm vakaları ile karşılaştık, halen kayıp yavrular var. Bu olayın arkasında kim varsa araştırılıp bulunmasını ve kamuoyuna yansımasını istiyoruz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.02.28 08:31 - Son Güncellenme: 2022.02.28 08:36 - HABER MERKEZİ
A