Bursa İznikli öğrencilerden "Kalem Kalesi İznikçe Öyküler"

Bursa İznikli öğrencilerden "Kalem Kalesi İznikçe Öyküler"

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İznik Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi Öykü Atölyesi Öğrencilerini ve Okul Müdürünü makamında kabul etti.

2020.01.08 13:43 - Son Güncellenme: 2020.01.08 13:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İznikli öğrencilerden "Kalem Kalesi İznikçe Öyküler"

İznik Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi Öykü Atölyesi öğrencileri 1 yıl süren hummalı bir çalışmanın ardından yayımladıkları "Kalem Kalesi İznikçe Öyküler" adını verdikleri öykü kitabını Dülger'e hediye etti. Ziyarette İznik İlçe Milli Eğiti Müdürü Muhammet Asil ile Okulun idareci ve öğretmenleri de yer aldı.

Öğrencilerin bir araya gelerek ekip çalışmasıyla edebi bir eser ortaya çıkarmasının son derece kıymetli olduğunu ve böylesine güzel bir çalışmaya imza atmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Sabahattin Dülger, "Güzel bir söz var 'Hamdım, piştim, yandım' şeklinde. Bu sizin yanma sürecinizin başladığı, hamlığı en güzel hissettiğiniz andır. İnanıyorum ki, Türkiye'de birçok gence ve yüreğe dokunacak hayalleriniz ortaya çıkmaya başladı. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ediyorum." dedi.

Dülger: Yaşamın sinir uçlarına dokundular

Necip Fazıl Kısakürek'ten küçük bir bir anektot paylaşan Dülger, "Hayal etmenin yaşamın sinir uçlarına dokunan önemli bir gücü vardır. Öğrencilerimiz de ortaya koyduğu bu eserde hayalleriyle yaşamın sinir uçlarına dokundular. Geçlerimizin hayal etmeye ve yazmaya devam etmeleri arzu ediyorum." dedi. 

Kitabın hazırlık süreciyle ilgili bilgi veren Öykü Atölyesi Danışman Öğretmeni Cihangir Gültepe, Kalem Kalesi'nin "İznik'i İznik'e İznikçe" anlatma fikrinden doğduğunu, bir yıl önce 22 öğrenciyle çıktıkları yolun sonunda ortaya çıkan öykülerin bütün hünerinin "samimiyeti ve gerçekçiliği" olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Nurkan Oral, "Usta öykücü Haldun Taner'in İznikli Leylek adlı tek öyküsünü saymazsak İznik'i edebi bakış açısıyla ele alan ve bu alanda bir ilk olma özelliğini taşıyan "Kalem Kalesi İznikçe Öyküler"deki 22 öyküye İznik'imizin sokak, cadde, çarşı, mahalle, köy, kahvehane ve mezarlığı ev sahipliği yapmakta. Öyküler İznik'imizin tarihi, eşsiz tabiatı, geleneklerimiz, alışkanlıklarımız, sembol şahsiyetlerimiz ve İnsanlık hallerimizle dolup taşmakta. Öğrencilerimizin ortaya çıkardığı eser hem İznik Edebiyatına hem de Türk Edebiyatına muazzam bir renk katacak" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.08 13:43 - Son Güncellenme: 2020.01.08 13:43 - HABER MERKEZİ
A