Bursa'dan İsrail'e tepki! 

Bursa'dan İsrail'e tepki! 

Bugün Bursa Şehreküstü Meydanı'nda 10 siyasi parti (CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Yeniden Refah Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Memleket Partisi) il başkanlıklarıyla beraber Kudüs ve Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık suçlarını protesto etti. 

2021.05.17 18:47 - Son Güncellenme: 2021.05.18 00:38 - Bursa Bölge
A
Bursa'dan İsrail'e tepki! 

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN 

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, Demokratik Sol Parti Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Naim Öztürk, Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanı Bülent Çelik ve Memleket Partisi Güner Alkan Filistin'de yapılan zulme tepki gösterildi. 

Gerçekleştirilen açıklamaya katılan vatandaşlar tarafından 'Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük' sloganalrı atıldı. 

Yapılan açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle: 

"ÜLKEYİ YÖNETENLERİN SORUMLULUKLARI ÇOK DAHA FAZLA" 

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Bundan sonra sesimiz çok daha gür çıkacak. Bizler emperyalizme karşı savaşarak bağımsızlığı kazanmış ulusun evlatlarıyız. Nerede mazlum ahı işitirsek onların yanında durmak insanlık görevidir. Bugün maalesef müslümanların yaşadığı coğrafyada bir zulüm yaşanıyor. Her zaman onların yanında olduk. Ülkeyi yönetenlerin sorumlulukları çok daha fazla. Bunlar yakın bir süre önce Suriye sınırını İsrail'e teslim edeceklerdi. Biz bunu engelledik. Şu an bu zulmü kınamak ülkeyi yönetenlerin görevleri değildir. Onların daha büyük görevleri var" dedi. 

"ZULME UĞRAYANA KİMLİK SORULMAZ" 

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Bugün Gazze'de oluk oluk akan müslüman kanının sıçradığı yer İslam dünyasıdır. O kan müslümanların vicdanına, ahlakına sıçramıştır. İslam dünyasının tam merkezinde Gazze çocuklarının parçaları emirlikleri'nin saraylarına Ankara'da külliyeye evvelen alimlerin rahleleri ne evvelen ve Şahin cübbeleri ne ve ev veren tüm müslümanların secdelerine savrulmaktadır. Sayın Dış İşleri Bakanı ümmet bizden liderlik bekliyor diyor. İnanalım mı? Gerekenleri yapsaydınız belki inanırdık size. İsrail'in NATO'ya kabulüne onay vermeseydiniz belki inanırdık. Herkesin samimi olması lazım. Çekmek yerine üstün madalya verseydiniz inanırdık size. Mısır'daki Esma'dan daha mı az değerliydi Halep'teki Türkler? Duyarlı olmak zorundayız. Zulme uğrayana kimlik sorulmaz. Kahrolsun emperyalizm" şeklinde konuştu. 

"BÜTÜN SİYASİ PARTİLER KUDÜS'E KARŞI ORTAK BİR TAVIR ALMALIDIR" 

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, "Biz farklı partilere sahip olabiliriz ama hepimizin isteği aynı. Yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz. Zulme kim seyirci kalabilir? Bizim sahip olduğumuz inanç buna müsade etmez. Biz asla o zalimler gibi olmayacağız. Bütün dünyada zulme karşı çıkacağız. Göz göre bir işgal var. Bütün siyasi partiler Kudüs'e karşı ortak bir tavır almalıdır. İslam ülkeleri bu konuyla ilgili bir şeyler yapmalıdır. Neyi bekliyoruz? 

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, "Davasını savunan bütün kardeşlerimizin yanındayız. Bugünden sonra yaşayacağımız tüm bayramlar hepimiz için mutluluk olsun" ifadelerine yer verdi. 

"TÜRKİYE İSRAİL İLE OLAN TİCARİ İLİŞKİLERİNİ ASKIYA ALMALIDIR" 

Demokratik Sol Parti Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı, "İsrail kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor. İnsan hakları konusunda Türkiye'ye çemriken AB ülkeleri şu an neredesiniz? Sadece kınamayla geçiştiriliyor bu durum. Türkiye İsrail ile olan ticari ilişkilerini askıya almalıdır. Bu duruma daha fazla duyarsız kalmayız. Ne mutlu Türküm diyene" 

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, "Bu zulüm karşısında susmayacağız. Doğu Türkistan'da mazlumların feryadı arşa ulaştı. Neden kimse bir şey demiyor? Şu an kardeşlerimiz Türkçe konuştukları için zulüm görüyorlar. Kimsede millet bilinci kalmadı mı? Kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Ateşin ve göz yaşının hakim olduğu Mescid-i Aksa tüm insalığa aittir. İsrail'in saldırıları artık tahammülü aşmıştır. Mescid-i Aksa bu saldırıların üstesinden de gelecektir. Mescid-i Aksa onur diyarı olarak kalmalıdır" 

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, "Sadece söz söyleyerek hiçbir şey değiştiremiyoruz. Çocuklar ölürken susuyoruz. Sadece iç politika malzemesi yaptığımız zaman konuşuyoruz. Şu an Kudüs haritada nerede diye sorun gösteremeyen insanlar olacaktır. Güçsüzüz çünkü kötü yöneticiler var. Merkez Bankası'nın parasını çarçur etmeseydiniz şu an konuşabilirdiniz" 

Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanı Bülent Çelik, "İsrail bir teröristtir. Buna destek veren ülkelerde teröristtir. Acil olarak bir şeyler yapmalıyız" 

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Alkan, "Zulüm her yerde zulümdür. Çocuk silahsızsa ve kadın ibadetini yerine getirirken zulme uğrıyorsa bunu dünyadaki herkesin kınaması gerekir. Somut adımlar atmalıyız"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.17 18:47 - Son Güncellenme: 2021.05.18 00:38 - Kübra Coşar-pasif
A