Bursa'da Yunuseli Platformu'ndan imar tepkisi

Bursa'da Yunuseli Platformu'ndan imar tepkisi

Yunuseli Platformu'nu oluşturan 6 partinin il başkanı ve İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu bugün basın açıklaması yaptı.

2021.02.03 14:16 - Son Güncellenme: 2021.02.03 14:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Yunuseli Platformu'ndan imar tepkisi

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN 

Yunuseli Platformu'nu oluşturan 6 partinin il başkanı (CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,  İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz) ortak bir basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasına İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Açıklamada Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de yer aldı.

"BURSALILARIN KİM OLDUĞUNU ANLATALIM" 
Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz
, "Bursa'nın sokaklarında büyüdüm. Neden burası botanik park yapılmıyor. Yunuseli kimin, Bunun farkında değiller. Depremin, yeşilin farkında değiller. Başkan Alinur Bey, burada bulunan siyasi başkanlar için gelsinler ben anlatayım demiş. Alinur Bey gelsin, Bursalıların kim olduğunu anlatalım" dedi. 

"BURASI BURSALILARINDIR"
Gelecek Partisi İl Başkanı Alpslan Yıldız
, "Hepimizin çocukluğu bu güzel alanda geçti. Havaalanı statüsü konursa bu vesileyle Yunuseli civarındaki yapı stoku da korunmuş olacaktır. Her şeyin rant olduğu bir dönemde bırakın da buralar yeşil kalsın. Bursa'da örnekler çok. TOKİ gibi birçok örnek var. Bursa adeta beton kent olmaya doğru hızla ilerliyor. Oysa Bursa Yeşil Bursa diye anılırdı. Bugün burada çok az kalan değerlerimizden bir tanesi ve şehrin merkezinde stratejik önemi olan bir yerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devriyle hayal etmek istemediğimiz bir takım yapılaşmanın olacağı aşikar. Bakın buna izin veremeyiz. Burası Bursalılarındır ve Bursalıların izni olmadan, müsaadesi olmadan yapılamaz" şeklinde konuştu. 

"BURAYA SAHİP ÇIKALIM"
Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan
, "Bursalılar sizin huzurunuzda bugün buradan yetkililere belki de unuttukları bazı manevi değerlere hatırlatmak istiyorum. Nasıl olsa oylarını aldık, nasıl olsa seçildik. 5 sene boyunca kimse bize müdahale edilemez anlayışıyla siyaset yapmanız mümkün değildir. Gün gelecek hepimizin görevleri bitecek. Kimse bizi kara kaşımıza kara gözümüzde hatırlamayacak. Buraya sahip çıkalım" ifadelerine yer verdi. 

"DOĞANBEY'İ GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN YUNUSELİ'DEN ŞÜPHE EDİYORUZ"
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu
, "Çoluğumuz da çocuğumuzla Bursa'da yaşamaya niyetli insanlar olarak Bursa'ya, Bursa'nın doğasına, yeşiline,kentleşmesine  sahip çıkmak ve Bursa'da kentleşme adına kötü gidişe bir irade koymak, dur demek için toplanmış bulunuyoruz. Biz 6 siyasi parti il başkanları olarak bu konuda hızlıca bir platform kurduk. Bursa'nın akademik odaları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar ve kanaat önderleri ranta, çarpık kentleşmeye kurban gitmesin diye bu platformda mücadele edeceğiz ve bu mücadeleye bütün Bursalıları davet edeceğiz. Ne yazık ki ben, kentte sivil siyasetin, sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin ve basının çok da fazla istediğimiz düzeyde sesleri çıkamıyor. Doğal olarak biz muhalefet partilerine böyle bir sorumluluk düşüyor. Biz de bundan kaçmıyoruz ve kaçmayacağız. O nedenle endişemiz var. Endişemiz olduğu için buradayız. Endişemiz de faraza bir endişe değil. Geçmişinizi bildiğimiz için geleceğimizden endişe ediyoruz. Doğanbey'i çok iyi gördüğümüz için Yunuseli'nden endişe ediyoruz. Buranın mahvolmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 

CHP İl Başkanı İsmet Karaca şunları kaydetti: "Türk Hava Kurumu 1936'lı yıllarda burada eğitim veriyordu. Daha sonraki dönemlerde burası hava sporlarına ev sahipliği yaptı. Birkaç yıl önce de Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Özellikle son seçimden sonra İstanbul'da, Ankara'da ve Antalya'da ülkenin birçok büyük kentinde gözlerini ranta ve buraya diktiler. Zaten batmış durumda olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'de kaynak yaratmak için bu bulunduğumuz bölgeyi ki tekrarı yok bu yerin. Başkan burası Doğanbey gibi olmayacak diyor. Sanki Doğanbey'i biz yaptık. Bir ortak akılla buranın ne olacağına hep birlikte karar vereceğiz. Burası asla ve asla betona dönüşmesin."
 



"ALİNUR AKTAŞ TARİHE GEÇME FIRSATINI YAKALASIN"
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem
, "Bizler yerel yönetici olarak böyle alanlar gördüğümüz zaman yüzümüz gülüyor. Vatandaşlarımız için seviniyoruz. Geri dönüp baktığımız zaman Reşat Oyal bize park hediye etmiş. Ne güzel kullanıyoruz. Erdem Saker bize botanik park hediye etti, Hikmet Şahin Mihraplı Parkını hediye etti. Alinur Aktaş'a sesleniyorum: gelin bin 400 alanı rekreasyon alanı yapalım, Bursalıların hizmetine sunalım. Tarihe geçme fırsatını yakalayın" dedi. 

"BETONA HAYIR YEŞİLE EVET"
Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'se, "Elbette Bursa'nın bağrına batırılan hançerlerde mutlaka orada olduk. Kenti koruma konusunda hep mücadele ettim. Burada yapılacak olan ve yapılması düşünülen projeye karşı çıkıyorum. Burası kesinlikle korunmak zorunda. Kamu alanlarının hepsinin korunması gerekiyor. Baktığımız her yerde beton görüyoruz. Görülen yeşil alanların tamamına yakını mezarlıklar. Geleceğimiz için ne olur duyarlı davranalım. Bu alandan sonra Nilüfer'deki hastane alanı gündeme gelecek. Kamu alanları bu kentte Bursalıların nefes alacağı alanlar olmalıdır. Betona hayır, yeşile evet" dedi.

"HEYKELİNİZİN TERS DİKİLMESİNİ İSTEMİYORSANIZ, MİLLETİN TERSİNE İŞ YAPMAYIN"
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu
da, " Burası Osmangazi'nin, Bursa'nın ve Türkiye'nin arazisi. Gelin referandum yapalım, Bursalılar karar versin. Eğer Bursalılar karar verirse tuğlalarını biz taşıyalım. Size bir çıkış yolu gösteriyorum. Heykelinizin ters dikilmesini istemiyorsanız, milletin tersine iş yapmayın. Bursa'nın, Türkiye'nin bu siyasal iklimle vedalaşması başlamıştır. İnşallah yapılacak şeyi millete soranlar gelecek" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.02.03 14:16 - Son Güncellenme: 2021.02.03 14:24 - HABER MERKEZİ
A