Bursa'da Vlogger Workshop etkinliği

Bursa'da Vlogger Workshop etkinliği

Türkiye'nin ilk kurumsal Vlogger Workshop etkinliği Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

2020.01.18 13:35 - Son Güncellenme: 2020.01.18 15:06 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Vlogger Workshop etkinliği

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Türkiye'nin ilk Kurumsal Vlogger Workshop etkinliğine Bursa'da imza atıldı. Etkinliğe, Hayrettin, Kafalar, Danilo Zanna, Taklitman ve Gezimanya gibi ünlü vloggerlar katıldı. 

Bursa Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Abdullah Işıklar, "İnternet günümüzde insanların hayatını karmaşık hale getiren bir sistem. Son yıllarda gençler üzerinde yapılan araştırmada internet kullanımı 4 saati geçmiş durumda. Bunun en önemli sonucu olarak şişman insanlar ortaya çıkıyor. Kara Cuma'da en çok alışveriş yapan 3. ülke Türkiye'ydi. Türkiye'de internet kullanımı 2019 yılında 1 yaş ve altına düşmüştür. Biz interneti klozette bile kullanıyoruz. En çok sosyal ağlara takılıyoruz. İnternet kızlar için müzik, erkekler için oyun demek. İnternette olumsuz olarak, çevrimiçi ve çevrimdışı insanlarla tanışabilirler. Bu da çok tehlikeli" dedi.

Hayrettin ise "Benimle ilgili en çok sorulan soru, Hayrettin hiç dayak yedin mi? Üniversitede bir şaka yaptım. Dayak yeme noktasına geldim. Şakayı izleyenler bilir. Noktaya geldim ama hiç yemedim" ifadelerine yer verdi.

Gezimanya, "Ben mühendisim, eşim ise reklamcı. Sonra hayatımızda bir şeyler değişti  ve dünyayı gezmeye başladık. 40 yaşında bir ofiste çalışırken, 45 yaşında dünyayı geziyorum. Burada oturan herkes bunu yapabilir" ifadelerini kullandı. 

Nikon Marka Elçisi Nezihi Gözen de "Makine taşınabilir olmalı. Geziyoruz çünkü. Görüntü kalitesi keskin ve net olmalı. Düşük ışık performansına sahip olmalı. Bir diğer önemli husus ise, hızlı netlemesi. Makine önemli anı netleyemezse bir daha geri alamayız. Video çekerken ise, yüksek çözünürlük ve zaman atlamalı çekim önemli. Çektiğiniz videonun çekimi ne kadar yüksek olursa ileride birisi aynı netlikte izler ve videonun izlenme şansı artar" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.18 13:35 - Son Güncellenme: 2020.01.18 15:06 - Ali Yaşar
A