Bursa'da mangalını alan Uludağ'a çıktı

Bursa'da mangalını alan Uludağ'a çıktı

Bursa'da hafta kısıtlamasına takılmayan günübirlikçiler Uludağ'a akın etti. Kimi pistlerin üzerinde hünerlerini sergilemeye çalışırken, kimi ise mangal başında sucuk ekmeğin keyfini ailesiyle çıkardı.

2021.03.07 12:46 - Son Güncellenme: 2021.03.07 14:41 - Bursa Bölge
A
Bursa'da mangalını alan Uludağ'a çıktı
04:23 Bursa'da mangalını alan Uludağ'a çıktı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da mangalını alan Uludağ'a çıktı

4 ayın sonunda günübirlikçiler de hafta sonunu piknik ve pistlerde geçirmek üzere Uludağ'da çıkabildi.

Mangalını alan ailesiyle birlikte piknik keyfi yaparken, kayak takımlarını alanlar ise pistlerde hünerlerini sergilemenin peşine düştü. Sucuk ekmeğin başından ayrılmayan aile bireyleri, kar üzerinde poşetlerle de kaymayı ihmal etmedi.

Açık olan otellerin tamamı yüzde 100 doluluk ile hizmetini sürdürürken, pistler yine tıklım tıklım doldu taştı. Bursa'ya yakın illerden günübirlik gelenler, kayak kaymanın keyfini çıkarmaya çalıştı.

Hafta içi çalıştıklarını, hafta sonu ise kısıtlamadan dolayı dışarı çıkamadıklarını belirten vatandaşlar, "Ailece bir keyif yapalım" dedik. Çocuklar evde bunaldı. 4 ayın sonunda ilk defa mangal keyfi yapıyoruz. Artık normale dönmek istiyoruz. Temiz havayı özlemişiz. İnsanlar biraz daha dikkatli olsun ki, yasaklar bir daha geri gelmesin. Uzun zamandır dışarı çıkamamıştık. Bu değişiklik bize iyi geldi. İnşallah hepimiz için hayırlı olur ve daha sağlıklı bir şekilde devam eder. Her sene çıkıyorduk. Ancak bu sene korona virüsten dolayı ilk defa çıkma fırsatımız oldu" dedi.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı ilk hafta sonunda pistlerde yoğunluk yaşanıyor.

Hafta sonunu fırsat bilenler, Oteller Bölgesi'ndeki pistlerde karın keyfini çıkarıyor.

Kayak, kızak ve snowboard ile tatillerini değerlendiren günübirlikçiler ve bölgede konaklayan tatilciler, kar motorlarıyla gezinti de yapıyor. 

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 14, en yüksek 1 derece olduğu bölgede kar kalınlığı 80 santimetre ölçüldü. 

- Jandarmadan yoğun denetim

Dinamik denetim uygulaması kapsamında Uludağ'daki tatilcilere jandarma ekipleri sık sık uyarılarda bulunuyor.

Maske ve mesafe kurallarına uymayanlara idari para cezası veriliyor.

Uludağ'da tedbir amaçlı 5 trafik, 3 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 7 asayiş timi ile sivil 128 jandarma personeli görev alıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.07 12:46 - Son Güncellenme: 2021.03.07 14:41 - Gülcan Tekin
A