Bursa'da korkutan balık ölümleri

Bursa'da korkutan balık ölümleri

BURSA'nın İnegöl ilçesi Süpürtü Köyü'nder akan Kulaca Deresi'ndeki balıkların, topluca telef olduğu belirtildi. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, ölümlere köylerinde bulunan bir piliç fabrikasının dereye bıraktığı zehirli atıkların yol açtığını, yetkililerin buna sadece seyirci kaldığını öne sürdü.

2013.06.29 13:25 - Son Güncellenme: 2013.06.29 16:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da korkutan balık ölümleri

 

İnegöl'e 12 kilometre uzaklıkta bulunan Süpürtü Köyü'nden akan Kuluaca Deresi'ndeki balıkların topluca telef olması, endişeye neden oldu. Balık ölümlerine, köylerinde faaliyet gösteren bir piliç fabrikasının dereye bıraktığı zehirli atıkların yol açtığını öne süren Süpürtü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Bakanı Ahmet Uğur, çevre katliamına kimsenin 'Dur' demediğini söyledi. Kuluca Deresi'nin aynı zamanda, Yiğit Köy ile  Hamzabey Köyü'nden de geçtiğini ve bu köyde oturanlara sıkıntı çektiklerini hatırlatan Uğur, şöyle dedi:

"Resmen çevre katliamı yaşanıyor. İnsanlar buna seyirci kalıyor. Piliç fabrikasının dereye bıraktığı zehirli atıklar, balıkların ölümüne, bu dereden su içen büyük ve küçükbaş hayvanların rahatsızlanmasına yol açıyor. Çocuklarımızda bu dereye serinlemek için giriyor. Sesimizi duyuramıyoruz."

Köylerindeki sorunun 10 yıldan bu yana devam ettiğini bildiren Süpürtü Köyü sakinleri, 6 ay önce kendilirini ziyaret eden kaymakamın bu konuda söz verdiğini ancak geçen süre içersinde piliç fabrikasını uyaran hiçbir kamu kuruluşu olmadığını, fabrika yöneticilerinin  zehirli atıkları dereye boşalttıklarını öne sürdü.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.29 13:25 - Son Güncellenme: 2013.06.29 16:15 - HABER MERKEZİ
A