Bursa'da katledilen Serpil Şentürk cinayeti davası için adalet talebi!

Bursa'da katledilen Serpil Şentürk cinayeti davası için adalet talebi!

Bursa'da, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 20 Ağustos 2020'de evli olduğu erkek tarafından öldürülen Serpil Şentürk'ün davasında adalet talep etti.

2021.09.23 17:00 - Son Güncellenme: 2021.09.23 17:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da katledilen Serpil Şentürk cinayeti davası için adalet talebi!

Serpil Şentürk, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Katil Cenk Karataş, Şentürk öldürdükten sonra, evdeki tüm paraları ve altınları alarak Bursa'dan, Uşak'ta oturan babasının yanına kaçmaya çalışırken yol üzerinde yakalandı. Polise verdiği ilk ifadede ''Boşanma aşamasında olduğum eşimi ben öldürdüm. Bıçağı da evde bıraktım'' dedi.

Serpil Şentürk'ün bedenini, bahçede oynamaktan dönmüş olan 9 yaşındaki kız çocuğu buldu.

Olay sonrası fail "akli dengem bozuk", "beni aldattı" gibi bahaneler öne sürerek ceza indirimi almaya çalışsa da akli dengesinin yerinde olduğu kanıtlandı.

Bursa Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyeleri, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Faillere bu cesareti veren, kadın cinayetlerinde etkin hukuki süreçlerin işletilmemesidir. Kadınlar tıpkı Serpil Şentürk gibi boşanma aşamasında oldukları erkekler tarafından öldürülüyor. Hatta sadece boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından da değil, abileri, babaları, amcaları, birlikte olduğu erkekler, hatta ve hatta sokakta yürürken tanımadığı erkekler tarafından da öldürülüyor kadınlar. 

Kadınlar artık öldürülme korkusuyla yaşamayacaklar. Kadınları şiddetten korumayan yetkililer failleri cesaretlendirirken; bizler özgürlük mücadelemizden, haklarımızdan, kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

Bursa Kadın Meclisi olarak, Serpil Şentürk için adalet yerini bulana dek mücadelemize devam edeceğiz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.23 17:00 - Son Güncellenme: 2021.09.23 17:08 - HABER MERKEZİ
A