Bursa'da engeller hayvan sevgisiyle aşılıyor

Bursa'da engeller hayvan sevgisiyle aşılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kanarya Sevenler Yetiştirenler Derneği işbirliğiyle engelli çocuklara kanarya dağıtıldı.

2021.09.10 08:18 - Son Güncellenme: 2021.09.10 08:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da engeller hayvan sevgisiyle aşılıyor

Bursa'da yaşayan tüm engelli bireylerin, sosyal yaşamın her alanında engelsiz bir şekilde yer alabilmesi amacıyla birbirinden farklı projeleri hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kanarya Sevenler Yetiştirenler Derneği işbirliğiyle engelli çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve onların gelişimine katkı sağlamak amacıyla kanarya dağıtımı gerçekleştirildi.

Çekiliş ile yapılan dağıtımda 40 engelli bireye 40 adet kanarya verildi. Düzenlenen etkinliğe engelli bireylerin aileleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik de katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, düzenlenen etkinliğe katıldıkları için ailelere teşekkür etti. Engelli çocukların birer melek olduğunu ve gelişimlerinin her şeyden önemli olduğunu dile getiren Çelik, "Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü ve Bursa Kanarya Sevenler Yetiştirenler Derneği engelli evlatlarımızla ilgili onları hayata nasıl bağlayacağımızla ilgili yola çıktığımız böyle güzel bir çalışmada 40'a yakın evladımız kuşlarına kavuştu. Bizler bu evlatlarımızın bulunduğu konum itibariyle hayatlarını nasıl güzelleştirebiliriz düşüncesinin hesabını hep birlikte yaptık. Bundan sonraki projelerde de bu tür çalışmalarımız devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projede yer almamız çok doğru bir karar. Bizim bütün amacımız evlatlarımızın hayata tutunmalarını sağlamak ve onlara hayvan sevgisini aşılamak. Ben emeği, katkısı geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her zaman bu tür projeleri gerçekleştirmek istediğini dile getiren Bursa Kanarya Sevenler Yetiştirenler Derneği Başkanı Halil Kelebek, bu tarz hobilerin çocukların gelişiminde çok önemli olduğunu vurguladı.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.10 08:18 - Son Güncellenme: 2021.09.10 08:20 - HABER MERKEZİ
A