Bursa'da Cumhuriyet Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'da Cumhuriyet Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD), Cumhuriyetin 96. yıldönümünü düzenlenen geleneksel baloda kutladı. Baloda ayrıca ikincisi bu yıl verilen "Cumhuriyet Ödülleri" de takdim edildi. Bu yılki ödülün sahibi Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ oldu.

2019.10.24 10:31 - Son Güncellenme: 2019.10.24 10:31 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Cumhuriyet Ödülleri sahiplerini buldu

BUMİAD tarafından düzenlenen geleneksel baloya; Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bojilov, BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra çok sayıda davetli ve dernek üyeleri katıldı.

Balo ve ödül törenin açılışında konuşan BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, "BUMİAD, Bursa'mızın güzide sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Her birimiz mimarlık veya mühendislik eğitimi almış olan girişimcileriz. Üretmek, istihdam yaratmak, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz. BUMİAD çatısı altında da birlik ve beraberliğimizi sürdürüyoruz. Bu günlerde ülkemizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Bozdemir, "Ama daha çok çalışmaya üretmeye ihtiyacımız var; Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk, öğün, çalış, güven" diyerek veciz bir şekilde özetlediği gibi. Çalışmaya, güvenmeye ve bunlarla da övünmeye, birbirimizle kıvanmaya, birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Şaban Bozdemir'in yaptığı açış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. İkincisi bu yıl verilen BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri'nde 3 önemli isim ödüle layık görüldü. Ödüle layık görülenler arasında Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yanı sıra Pınar Ayhan ve Ahmet Aral Alkan da yer aldı.

"Tarihi önemde bir ödül"

BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir ve BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan'ın elinden ödülünü alan Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, yaptığı konuşmada, BUMİAD'a ve kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti. Başbuğ, "Bir hafta sonra 96'ncı yılını kutlayacağız. 4 yıl sonra da Türkiye Cumhuriyeti, bir asırlık devlet olacak. Mustafa Kemal'in dediği gibi, 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.' Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Böyle önemli, anlam bir günde gerçekten BUMİAD'ın bizi Cumhuriyet Ödülü ile ödüllendirmesi benim açımdan ve diğer arkadaşlarım açısından çok önemli. Tarihi bir öneme haiz ödül olarak bunu kabul ediyoruz, değerlendiriyoruz, düşünüyoruz. Bu açıdan BUMİAD'a, başta başkanı olmak üzere, bizi, bu ödüle layık gören herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Orgeneral Başbuğ, yaptığı konuşmada ayrıca Cumhuriyet'in ilanına giden süreç ve bu süreçte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının rolleri ve yaşadıklarıyla ilgili de bilgiler verdi.

Törende ödül alan diğer isimler olan Pınar Ayhan ve Ahmet Aral Alkan da birer konuşma yaptı ve BUMİAD'a ve üyelerine Cumhuriyet'e sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Tören, balo için hazırlanan pastanın kesilmesi ile sona erdi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.24 10:31 - Son Güncellenme: 2019.10.24 10:31 - HABER MERKEZİ
A