Bursa'da BioNTech aşısı kuyruğu!

Bursa'da BioNTech aşısı kuyruğu!

Bursa'da BioNTech aşısı olmak isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

2021.04.02 13:25 - Son Güncellenme: 2021.04.02 13:37 - Bursa Bölge
A
Bursa'da BioNTech aşısı kuyruğu!
00:13 Bursa'da BioNTech aşısı kuyruğu!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da BioNTech aşısı kuyruğu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "2 milyon 800 bin doz BioNTech aşısı elimizde. 10 gün içinde bu sayı 4,5 milyona ulaşacak. Bu aşı her ilde belli hastanelerde uygulanacak" ifadelerini kullanmıştı. BioNTech aşılarının birinci dozları bugün saat 10.00 itibari ile tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da uygulanmaya başladı. 

BURSA'DA BİONTECH YOĞUNLUĞU

Bursa Şehir Hastanesi'nde uygulanmaya başlanan BioNTech aşısı için vatandaşlar hastanede yoğunluk oluşturdu.

Bursa Şehir Hastanesi Covid-19 Aşı Birimi önünde yoğun kalabalık gözlendi.

Sırada bekleyen Bursalılar aşı olmak için uzun süreler beklemek zorunda kaldı. Öte yandan Sinovac aşılarının olduğu bölümün boş kaldığı görüldü.

AŞI TERCİH EDİLEBİLECEK

Vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu alınırken Sinovac veya BionTech aşısını tercih edebilecek.

Saat 10 itibari ile Türkiye'de Biontech aşısı uygulanmaya başladı. 3 milyon doz aşı gelmişti. Önceden vatandaşlar Sinovac aşısı olabiliyordu, ancak bugün itibari ile artık aşı sırası gelenler BioNTech aşısı da olabilecek.

AŞI OLDUKTAN SONRA 15 DAKİKA BEKLENİLMESİ İSTENİYOR

Aşı olduktan sonra 15 dakika kadar hastanede beklenmesi, bir yan etki gözlenirse doktora haber verilmesi gerektiği söylendi.

UĞUR ŞAHİN: AŞI MEVCUT VARYANTLARA KARŞI ETKİLİ

BioNTech'in kurucu ortaklarından Prof. Dr. Uğur Şahin de yaptığı açıklamada, aşının denemelerinde elde edilen verilerin aşının mevcut tüm varyantlara karşı etkili şekilde koruma sağladığını, bu durumun da sürü bağışıklığı ve dünyada salgının bitirilmesi noktasında kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.02 13:25 - Son Güncellenme: 2021.04.02 13:37 - Ali Yaşar
A