Bu Prefabrik Evler Hem Pratik Hem Teknolojik Hem de Ekonomik

Bu Prefabrik Evler Hem Pratik Hem Teknolojik Hem de Ekonomik

Yeni trend Karmod prefabrik çelik evler. İstenen yere pratik şekilde kurulup, istendiği zaman başka bir yere taşınabilmesi dolayısıyla son zamanlarda çok tercih ediliyorlar.

2021.07.13 22:59 - Son Güncellenme: 2021.07.13 23:01 - Yaşam
A
Bu Prefabrik Evler Hem Pratik Hem Teknolojik Hem de Ekonomik

7.5 şiddetinde depreme dayanıklı. Merak edilen konulardan biri de prefabrik hazır evlerin deprem, yağmur ve rüzgâra karşı dayanıklı olup olmadığına dairdir. Prefabrik hazır evler, inşaat alanında gelişen teknolojiler sayesinde sanılanın aksine güvenli evlerdir. Bu yapılar, esnek yapı özelliğiyle 7,5 şiddetinde depreme ve 90 km/saat hızında esen rüzgâra karşı dayanıklıdır. Teknolojinin ilerlemesine istinaden insanların yaşamına giren birbiri ardına olgular bulunuyor. Hemen her alanda ciddi anlamda gelişim ve değişim yaşanıyor. İş de o gelişmelerden bir tanesi de insanların barınma noktasında oluyor. Evler insanların ister kendileri tek başına yaşasın, ister aileleri ile yaşasın ya da arkadaşları son derece önemli olan bir kavramdır. Bu noktada da insanların karşısına farklı farklı evler çıkıyor. Bunlar içinden de insanlar kendilerine en uygun gördüklerini tercih ederek kullanıyorlar. Prefabrik evler de bunlardan bir tanesidir ve son yıllarda çok geniş bir alanda kullanılıyorlar. Bundan ötürü de birçok insan göze de çok hoş görünen bu prefabrik ev fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Bu yazıda da bu konu hakkında kaçtan başlıyor, kaça kadar gidiyor, fiyat neye göre belirleniyor, fiyatı etkileyen faktörler neler vs. gibi soruların yanıtları verilmektedir.

Prefabrik Ev Nedir?

Öncelikli olarak prefabrik ev fiyatları hakkında bilgi vermeden önce kavramsal olarak konunun daha iyi anlaşılması için prefabrik ev nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir. Prefabrik evler fabrika ortamında modüler olarak yapılan evlerdir. İlgili inşaat standartlarına göre üretilirler. Demonte olarak fabrikada üretildikten sonra montaj yapılacak olan adrese gidilerek montajı gerçekleştirilir. Kurulumu kolay, uzun yıllar boyunca kullanılabilen evlerdir. Enerji verimliliği olan, çevre dostu olan bu evler tüm mevsimlerde monte edilebilir. Deprem, zelzele gibi tüm hava şartlarına dayanabilen evlerdir. Tek katlı ya da çatı katı olan ya da dubleks tarzında yapılabilirler. Son yıllarda dış cephe kaplamalarında ahşap da kullanıldığı için son derece doğal ve güzel bir görünümleri vardır. Her yere monte edilebilir ki tüm bunlar da bu evleri cazip olan getiren faktörlerdir. Karmod firması tarafından son sistem teknoloji ile üretilen evler fiyat açısından da son derece caziptir.

Prefabrik Ev Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar

Prefabrik ev fiyatları çok farklı parametrelere göre değişir. Prefabrik evin üreticisi olan firmanın fiyat politikası fiyatları belirleyen majör faktördür. Ortalama olarak bakıldığında 2+1 tek katlı bir evin fiyatı bugün itibarı ile 60 bin Türk Lirasından başlıyor.  Toplam metrekare burada fiyatı belirleyen en temel unsurdur. Standart olarak seri imalat olan 100 metrekare bir evin fiyatı 110 bin Türk Lirası civarındadır. Buna istinaden de evin özelliklerine göre rakamlar değişiklik gösteriyor.

Evin modeli de fiyatları belirleyen unsurlar arasında geliyor. Aynı metrekare olsa bile evin iç ve dış özelliklerinde görülen farklılıklar fiyatları değiştirir. Kullanılan malzemeler, veranda olup olmaması, tek katlı ya da iki katlı olması gibi olgular da fiyatları değiştiren unsurlar arasında gelir. Tüm bunların yanı sıra eğer prefabrik evin üretimi sırasında kullanılan ithal bir malzeme var ise o anki döviz kuruna göre rakamlar yine değişiklik arz eder.

Özel müşteri talebine göre, seri üretimde olmayan butik kişiye özel tasarım olan prefabrik evlerin fiyatları da doğal olarak farklıdır. Nasıl olursa olsun her halükarda normal ev fiyatına göre prefabrik ev fiyatları çok daha uygundur.

Prefabrik Ev Fiyatlarının Ucuz Olma Nedenleri

Prefabrik ev fiyatlarının ucuz olmasının çok farklı nedenleri vardır. Bunların belli başlı nedenleri ise şu şekilde ifade edilebilir.  En temel nedenlerin başında üretim tekniği ve fabrika ortamında üretilmiş geliyor. İyi bir mühendislik ile nerede ise 0 fire ile üretim gerçekleşiyor ve bu da doğal olarak maliyetleri düşürüyor. Bunun yanı sıra fiyatları düşüren bir diğer faktör ekstra işçilik ücretlerinin olmamasıdır. Karmod bünyesinde üretim yapılır ve sonrasında ilgili alana gidilerek montaj gerçekleşir. Yani maliyetleri de düşüktür. Ayrıca kullanılan malzemelerin rakamlarının diğer malzemelere göre çok daha uygun olması da prefabrik ev fiyatlarını cazip kılan faktörler arasındadır. Boya vb. konularda da ekstra maliyetler ortaya çıkmadığı için rakamlar doğal olarak düşüyor. Böylece de tüm bunlara istinaden prefabrik ev fiyatları son derece cazip bir hale geliyor.

Daha Detaylı Bilgi Almak İçin

Daha detaylı olarak prefabrik ev fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz sektöründe öncü ve lider bir kuruluş olan yenilikçi anlayışı ile fark yaratan Karmod ile gereksinim duyduğunuz an firma yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2021.07.13 22:59 - Son Güncellenme: 2021.07.13 23:01 - Mehmet Mutlu
A