Bozbey'den Yalçın'a 'çocuklu' cevap

Bozbey'den Yalçın'a 'çocuklu' cevap

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ın Nilüfer ilçesinin bölünmesi ile ilgili açıklamalarına çocuk örnekli cevap veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu bir siyasi manevradır. Öyle bir şey olduğunda, o bölgedeki gelişmenin toplum tarafından kaygıyla izlenmesine davet ederim" dedi.

2012.04.10 08:54 - Son Güncellenme: 2013.03.15 09:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bozbey'den Yalçın'a 'çocuklu' cevap
87007-bozbey-den-yalcin-a-cocuklu-cevap-ozel-haber-4f83cb726b9db.flv

Barbaros KOÇANALI - Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursadabugun.com'a yaptığı açıklamada, Nilüfer ilçesinin bölünmesini düşünenlerin siyaseten bakanlar olduğunu belirterek, "Kentlere siyaset bakış açısıyla baktığınız zaman bu hale geliyor. İşte Osmangazi, Yıldırım gibi. Bölünmesi gereken o bölgenin o kadar hizmete ihtiyacı var ki, böldüğünüz takdirde kendi ayakları üzerinde duran bir sistemi olur anlarım. Ama öyle bir şey söz konusu değil. Öyle birşeyin söz konusu olmadığı yerde orayı bölme girişimi demek, orada başka bir alanda belediye başkanı seçer miyim demektir. Türkiye'nin artık bunlara kapalı olması lazım" dedi.

"BU BİR SİYASİ MANEVRADIR"
Nilüfer'in köyler dahil toplam nüfusunun 320 bin olduğunu hatırlatan Bozbey, "Osmangazi ilçesi 1 milyona yaklaşmış, Osmangazi'nin bölünmesini anlarım. Nilüfer'in bölünmesi 2019'da olabilir. Şuanda böyle bir bölünme girişimi demek birilerine kapı aralamak demektir. Bu bir siyasi manevradır. Öyle bir şey olduğunda, o bölgedeki gelişmenin toplum tarafından kaygıyla izlenmesine davet ederim" diye konuştu.

BOZBEY'DEN İLGİNÇ ÖRNEK
İlçenin bölünmesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a ilginç bir benzetmeyle cevap veren Bozbey, şunları kaydetti;
"Görükle halkına 'Sizi Nilüfer'den ayıralım' diye sorsanız, referanduma gitseniz, isteyebilirler. Ama şuanda Nilüfer Belediyesi'nden almış oldukları hizmeti daha uzun bir süre alamayacaklarını bilmeleri lazım. Bir ihtiyaç listesini çıkarmak lazım. Bir liste yaparsın, bundan sonra kendi ayaklarının üzerinde durabilir dersin. Düşünün evden çocuğu bile ayırırken kendi ayakları üzerinde dursun, ailesini geçindirebilsin öyle ayrılsın derler. Öyle ayırırsın zaten, 'Kızım, oğlum senin zamanın geldi. Gelirin şu seviyede, giderin bu seviyede. Hadi sana ev kuralım' dersin ayırırsın. Ama kendi ayakları üzerinde duramayacak, hala babaya anneye muhtaç  ise, onu zaten ayıramazsın, 'Hadi gel aynı sofradan yiyelim' dersin. Ne zamana kadar, senin güçlenmenene kadar. Bu böyle düşünülmesi lazım."

GÖRÜKLE'DE İNŞAATLAR ŞAHLANACAK
Görükle'nin ilçe haline dönüştürülmesinin doğru zaman olmadığının altını çizen Başkan Bozbey, "Nilüfer Belediyesi o bölgede farklı planlar yapıyor. Bu planlar doğrultusunda belki bu yılın sonunda tamamlanacak. 2013'ün sonuna doğru orada belki inşaatlar başlayacak. O bölgede 3-4 yıl inşaatlar yapıldığında 2018'e gelindiğinde orada kent olgusunun daha çok yansıdığı alan görünümüne dönüşecek. O zaman nüfusu 500 bine geliyor, bölelim artık dersiniz anlarım" şeklinde konuştu.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.04.10 08:54 - Son Güncellenme: 2013.03.15 09:17 - HABER MERKEZİ
A