Bosna'ya Bursa modeli

Bosna'ya Bursa modeli

Bosna Hersek Federasyonu Temsilciler Meclisi Parlamento Başkanı Dr. Denis Zvizdiç ile Sarayevo Kantonu Mezarlıklar Yönetimi İl Kamu Şirketi Müdürü Nuko Greboviç, şehircilik alanındaki projeler ve uygulamalara ilişkin bilgiler almak üzere Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ'ı ziyaret etti.

2011.12.05 15:48 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bosna'ya Bursa modeli

 

Parklar, bahçeler, mezarlıklar, içme suyu arıtma, çöp yönetimi ve çevre düzenlemelerine ilişkin şehircilik uygulamalarına yönelik Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında fikir sahibi olabilmek için ziyaret programı düzenlediklerini belirten Bosna Hersek Federasyonu Temsilciler Meclisi Parlamento Başkanı Dr. Denis Zvizdiç, Bursa ile Bosna arasında tarihi, manevi, sosyal ve kültürel yakınlıklar bulunduğunu vurguladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlar'da Türk ve Müslüman nüfusun yoğunlukta bulunduğu bölgelerde önemli projeleri bulunduğunu belirten Zvizdiç, "Makedonya, Karadağ, Kosova ve Bosna Hersek'te Osmanlı yadigarı han, hamam, medrese, cami, köprü, yol ve çeşmelerin onarımı ile restorasyonunda büyük hizmetleri bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe'nin, bölge insanının gönlünde özel bir yeri bulunmaktadır. Gerek Bosna Hersek'te gerekse Balkan coğrafyasının diğer bölgelerinde iz bırakıcı hizmetlerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, şehircilik projelerinin uygulamasına yönelik konularda bilgi edinelim istedik. Buradaki incelemelerimiz neticesinde elde edeceğimiz bilgileri, kendi tecrübelerimizle bir araya getirerek, Bosna Hersek'teki şehircilik projelerinde değerlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Bursa model şehir
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bosna Hersek'in gönül dünyamızda ayrıcalıklı ve özel bir yeri bulunmaktadır. Saraybosna'yı ziyaret edenler, Bursa ile benzerliğini hemen fark ederler. Birbirine benzerlikler gösteren iki şehrin ve elbette Bosna Hersek'teki diğer şehirlerin, şehircilik uygulamalarında Bursa'yı model almaları, sosyolojik ve kültürel etkileşimler bakımından gayet olağandır. Biz, Bosnalı dostlarımızın bizleri ziyaretinden hem çok memnun olduk hem de duygulandık. Kendilerine, Başkanımız Sayın Recep Altepe adına 'hoşgeldiniz' diyorum. Bu vesileyle, ortak projeler geliştirilmesi noktasında her zaman hazır olduğumuzu dile getiriyorum" diye konuştu.
Başkanvekili Karadağ, konuşmaların ardından Bosna Hersek Federasyonu Temsilciler Meclisi Parlamento Başkanı Dr. Denis Zvizdiç'e İznik çinili plaket ile Bursa'yı tanıtan 'Bursa' kitabı takdim etti.
Aynı zamanda Sarayevo Bayan Basketbol Takımı Antrenörü de olan Sarayevo Kantonu Mezarlıklar Yönetimi İl Kamu Şirketi Müdürü Nuko Greboviç ise Başkanvekili Karadağ'a, antrenörlüğünü yaptığı bayan basketbol takımının formasını hediye etti.
Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de hazır bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.12.05 15:48 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A