Borusan'dan Gemlik'e cami ve okul

Borusan'dan Gemlik'e cami ve okul

Borusan Holding tarafından Gemlik ilçesine yaptırılacak okul ve caminin protokolü törenle imzalandı.

2012.05.22 16:36 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Borusan'dan Gemlik'e cami ve okul

Valilikteki törene Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Borusan Holding kurucusu Asım Kocabıyık'ın yanı sıra Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar katıldı. Vali Şahabettin Harput, "Sayın Asım Kocabıyık ailesini sadece Bursa'da değil, ülke genelinde, herkesin imrendiği hizmetlerin içerisinde gördük. Kocabıyık ailesi bugün de hizmette durmak yok diyor ve hizmetlerine devam ediyor" dedi.
Borusan Holding tarafından eğitim zincirinin altın halkasına bir zincir daha eklendiğini ifade eden Vali Harput, "Asım Kocabıyık ve ailesi Gemlik'e bir eğitim kurumu ile bir cami kazandırıyor. Bu hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Gemlik ilçesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Asım Kocabıyık, "Hayatımız boyunca eğitimin önemine inandık. Eğitime desteği her zaman milli bir görev olarak gördük. Ülke kalkınmasının ancak iyi eğitim almış kuşaklarla mümkün olacağına inanıyorum. İnşa edeceğimiz okulun, yarının başarılı yöneticilerine, iş adamlarına, öğretmenlerine, mühendislerine ve doktorlarına güçlü bir temel eğitim vereceğine inanıyorum. Ailem adına yaptıracağımız caminin de Gemlik'in ihtiyacına cevap vereceğini umuyorum. Yaptığımız bu hizmetlerle ülkemizin bize verdiklerini ülkemize geri vermeye çalışıyoruz" dedi.
Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ise, "Kocabıyık ve ailesi binlerce öğrencinin eğitim alabileceği bir okul ile vatandaşlarımızın ibadetlerini rahatlıkla yapabileceği bir camiyi ilçemize kazandırıyor. İlçemize bugüne kadar yaptığı hizmetler kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Gemlik'in Osmaniye Mahallesi'ne 24 derslikli olarak yaptırılacak okula Borusan Ortaokulu ismi verilecek. İnşa edilecek ortaokulun hafriyat, temel altı dolgu ve reglaj işleri Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak. Okul bünyesinde 3 adet laboratuar, kapalı spor salonu, idari birimler, bahçesinde basketbol, voleybol ve küçük futbol sahası bulunuyor. Okulun bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Camiinin de boşaltılan eski belediye binasının olduğu yere yapılacağı bildirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.05.22 16:36 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A