Boğa yakalama timi iş başında

Boğa yakalama timi iş başında

BEYKOZ Belediyesi, Çavuşbaşı'nda kurulan Kurbankent'te zabıta ve veteriner hekimler eşliğinde denetim gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in de katıldığı denetim öncesinde kurbanlık hayvanların kaçma ihtimaline karşı kurulan "Boğa yakalama timi" de tatbikat yaptı.

2013.10.08 15:06 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:07 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Boğa yakalama timi iş başında

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bölgenin genel temizliği ve alana getirilen hayvanların kurbanlık vasfına uyup uymadığını kotrol ettiklerini belirterek "Burada kurduğumuz alan İstanbul'un en güzel alanlarından birisidir. Burada müşteri memnuniyeti ve satıcıların sorunları var mı, onlara bakıyoruz. Şu ana kadar hiçbir sıkıntılarının olmadığını gördük. Kurbankent'e, özellikle kurbanlık vasfı taşımayan hiçbir hayvan girmiyor. Vatandaşlarımız buraya rahatlıkla gelip kurbanlıklarını alabilirler" diye konuştu.

Beykoz Belediyesi Veteriner Hekimi Turgut Özdemir de, kurbanlıklarla ilgili olarak  "Her hayvana ait olan veteriner sağlık raporunun bulunması, küpelerini kontrol etmesi, hayvanın derisinin parlak ve bütünlüğünün bozulmamış, tüylerinin mat olmaması gerektiğini, doğal deliklerden (burun, ağız ve dışkı deliği), anormal akıntılarının (kan, irin ve farklı renkte her türlü akıntı), gelmemesi, ayaklarının topal ve kırık olmaması, çok zayıf olmaması, dişi ise gebelik muayenesinin yapılması, gözlerinin etrafı seçebilen etkiye tepki verebilen nitelikte olması, kulakların kesik olmaması, kurban olabilmesi için dini kurallara göre büyükbaşlarda 2, küçükbaşlarda 1 yaşını geçmiş olması gerekir" dedi.

Kurban Bayramının son gününe kadar görev yapacak olan Boğa Yakalama Timi de tatbikatı gerçekleştirdi. 3 kişi ve bir araçtan oluşturulan tim, kurbanlığın kaçması durumunda içinde anestezik madde bulunan iğnelerle hayvanı sakinleştirerek yakalayacak.

Bu arada, kurban pazarına gezen bir vatandaş da fiyatları normal bulduklarını belirterek "Geçen seneki fiyatlarla aynı. Bakacağız gezip karar vereceğiz" diye konuştu. Bir kurban satıcısı ise işlerinin iyi olduğunu belirterek "Şatışlardan memnununz. Ardahan'dan geldim. şimdiye kadar 6,7 tane sattık" dedi.  Başka bir kurban satıcısı ise "Hamdolsun işlerimiz iyi gitti. biz hepsini sattık 2 tane hayvanımız kaldı" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 15:06 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:07 - HABER MERKEZİ
A