Bebek maması şirketinde skandal

Bebek maması şirketinde skandal

NESTLE'NİN ardından ünlü çocuk maması markası Aptamil'in üreticisi Danone'nin adı anne sütü skandalına karıştı.

2013.06.29 17:32 - Son Güncellenme: 2013.06.29 17:32 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Bebek maması şirketinde skandal

İngiltere, dünyanın önde gelen bebek maması markası Aptamil'in üreticisi Danone'nin Türkiye'deki reklam kampanyasını tartışıyor.


Independent gazetesi adına Bureau of Investigative Journalism isimli kuruluşun yaptığı araştırmaya göre, Danone'nin bebek maması Aptamil'in Türkiye'deki pazarlaması sürecinde, altı aylık bebeklerin ihtiyaçlarının sadece anne sütü ile karşılanamayabileceği, annelere bu eksikliği telafi etmek için bebek maması almaları önerildi.

Haberi manşetinden duyuran Independent, bu durumun 1970'lendeki Nestle'nin mama skandalını akıllara getirdiğini açıkladı. O dönem pek çok ülke Nestle'yi boykot etmişti.

DSÖ VE UNICEF TEMKİNLİ

Büyüyen mama pazarının Batılı uluslararası şirketler için çok önemli olduğunu yazan Independent, bu kampanya sayesinde Türkiye'deki bebek maması satışlarının en az yüzde 15 oranında arttığını iddia etti. Gazete, bunun sebebinin, hiç ihtiyaç olmamasına rağmen annelerin bebek maması kullanmaya başlamaları olduğunu öne sürdü.

Kampanyanın Dünya Sağlık Örgütü'nün [WHO] önerileri doğrultusunda başlatıldığını söyleyen Danone, ayrıca Dünya Sağlık Örgütü ve bir Birleşmiş Milletler kuruluşu olan UNICEF'in kampanyayı desteklediğini açıkladı. Buna karşılık Dünya Sağlık Örgütü Danone'nin kendi ismini ve logosunu kullanmayı bırakmasını talep etti. UNICEF ise kampanyayı desteklemediğini bildirdi. Son gelişmelere Danone'den şöyle yanıt geldi: Kampanya 'anne sütü ile rekabet amacı' taşımıyor burada, asıl derdimiz pirinç unu gibi 'uygun olmayan' gıdalar. "UNICEF'in Türkiye şubesi, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer bazı kurumlar kampanyamızı destekledi. Dünya Sağlık Örgütü, yazılı materyallerde kendi logosunun kullanılmasına müsaade etti. Kampanya sayesinde annelerin tahminine göre bebeklerine verdikleri süt yüzde 63 oranında arttı."

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.06.29 17:32 - Son Güncellenme: 2013.06.29 17:32 - HABER MERKEZİ
A