Bebek Battaniyesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Bebek Battaniyesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Bir anne babanın yavrusunun üstüne titremesi ve onu her açıdan rahat ettirmek istemesi herkesçe bilinen bir gerçektir. Konu yeni doğan bebekleri olduğunda ise hassasiyetleri daha da artar. Bu durumun esas kaynağı bebeklerin yetişkinlere oranla daha nazik ve ince bir derilerinin olmasıdır. Örneğin bir bebek battaniyesi seçimi yapmak oldukça zorlayıcı olabilir, bebeğin  herşeyin en iyisini hak ettiğini düşünen ebeveynler kaliteden taviz vermek istemiyor.

2020.07.29 10:26 - Son Güncellenme: 2020.07.29 10:27 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Bebek Battaniyesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Markamız olan Bebego kalite artı sağlık arayışında olan bir anne babanın taleplerine tam karşılık veriyor. Gelin maddeler halinde bebek battaniyesi alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine bir bakalım.

Bebek Battaniyesi Seçiminde Malzeme İçeriği Önemli!

Söz konusu bebekler olunca kıyafet seçimi kadar battaniyeler de önemli. Evet üzerine giymiyor belki ama bebek battaniyesi ile o minik bebeğiniz sürekli temas halinde. İşte tam da bu yüzden hava aldırmayan içerikte malzemeler bulunduran, polyester gibi , battaniyeleri tercih etmemelisiniz. Yapılan araştırmalara göre tüylü ipler de sağlık açısından zararlı olabiliyor. Nefes alan kumaşlara , müslin kumaş gibi , şans vermekte fayda var. Ayrıca pamuk, merinos, kaşmir ve bambu gibi kumaşlara da öncelik verebilirsiniz.  Böylelikle hem bebeğiniz yeterli miktarda ısı alacak hem de sağlıkla konforlu bir uyku uyucaktır. Uykunun bağışıklık açısından ne denli önemli olduğunu burada anlatmamıza gerek yok, zira hormonun sadece yediğimiz domateste olmadığını hepimiz biliyoruz. Bebeğinize sağlıklı ve huzurlu bir uyku sağlamak için özenle tasarlanan bebek battaniyelerine  bebego.com  sitesinden ve mağazalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Bebek Battaniyesinin Yumuşak Olmasını Gözardı Etmeyin!

Bebeklerin hassas ve narin yapılarına uygun olması açısından yumuşaklığı es geçmemelisiniz. Zira bebek battaniyesi çok fazla sert olursa bebeğiniz narin cildi tahriş olacaktır. Özellikle uyku sırasında onu rahatsız edecek ve uyandıracak, bu durumu kısa sürede farketmemeniz sonucunda çeşitli alerjik reaksiyonlara sebebiyet verecektir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bebego bebeğinize oldukça keyifli, mutlu bir uyku vadediyor.

Bebek Battaniyesinde Renk Seçiminiz Nasıl Olmalı?

Uzmanlar cinsiyet kavramının insanlarda çok küçük yaşlarda başladığını söylüyor. Küçük yaşlardan itibaren pembe renklerle donatılan bir odaya sahip bir kız çocuğu muhtemelen bu ayrışımı derinden yaşayacaktır. Oysa günümüzde cinsiyetin renklerden ibaret olmadığını ve herkesin isterse, özgürce, her rengi giyebileceğinin bilincine varılması gerekiyor. Küçük yaşlarda başlayan kişilik gelişimimiz bu gibi basma kalıp ifadelerle anlayışımız ve benliğimize ket vurulabiliyor. Oysa bir kız çocuğu maviyi sevebilir, gene aynı şekilde bir erkek çocuğu mor renkle kendini özleştirebilir. Bebek battaniyesi seçiminizde de unisex ürünleri tercih edebilirsiniz, böylelikle hem çocuğunuzu ayrıştırmayacak hem de almış olduğunuz ürünün kullanım süresini arttırmış olacaksınız. Bebego bu konuda da aranan bilinçte! Unisex bebek battaniyelerini oldukça makul fiyatlarla bebego.com da sunmakta!

Bebek Battaniyesi Boyutları Nasıl Olmalı?

Boyut tercihini yapmadan evvel, nerede kullanacağınızı belirlemelisiniz. Örneğin pusette kullanılacak bir bebek battaniyesi daha küçük ebatlarda, yatakta kullanılacak olanı ise daha büyük ebatta olmalıdır. Çeşitli ölçüleri mevcut olan Bebego markasına ait kaliteli ve özgün bebek battaniyelerine az önce zikrettiğimiz bebego.com sitesinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bebek Battaniyesinin Mevsimsel Kullanım Alanı

Hepimizin kışın sıklıkla kullandığı ama yazın yerini bir başkasının aldığı karyola örtüleri vardır. Her ne kadar çok sevsek de o tüylü yumuş battaniyelerimizi yazın kırk derece sıcağında kullanamayacağımızı biliriz. İşte aynen bu örnekteki gibi bebek battaniyesi alırken de mevsime dikkat etmelisiniz.

Bebeğiniz bir kış bebeği mi ? Yoksa yaz bebeği mi? Ya da bahar mevsiminde mi dünyaya gelecek? Tüm bunları değerlendirdikten sonra battaniye seçiminizi yapmak daha mantıklı olacaktır. Bebego markasına ait battaniyeler mevsimliktir, yani her mevsim gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2020.07.29 10:26 - Son Güncellenme: 2020.07.29 10:27 - HABER MERKEZİ
A