'Başsız' Putin panik yarattı

'Başsız' Putin panik yarattı

Rusya'nın en batısındaki Kaliningrad'da televizyonlarını açanlar gözlerine inanamadı, başı kesilmiş Putin görüntüsü depreme yol açtı.

2021.01.05 15:10 - Son Güncellenme: 2021.01.05 15:10 - Dünya
A
'Başsız' Putin panik yarattı

Her yılın sonuna doğru düzenlediği geleneksel basın toplantısı dünyanın her yerinde canlı takip edilen Rusya lideri Vladimir Putin, 2020'nin son gününde bir kez daha ekrandaydı.

Yeni yıl mesajı için Putin'i izlemek isteyenler 2021'e dakikalar kala televizyonlarını açtı, Rus lider 2020'nin ardından yine her sene yaptığı gibi Kremlin'den konuşmasına başladı.

Ancak Rusya'daki bir televizyon kanalından Vladimir Putin'i takip edenlerin, yayında bir tuhaflık olduğunu anlaması çok uzun sürmedi.

Çoğunlukla Rusya'nın Avrupa'nın göbeğindeki toprağı Kalaningrad'da izlenen Kaskad TV, Putin'in yalnızca burnundan aşağısını gösterdi.

68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Putin'in ekrandaki başı kesik görüntüsü anında sosyal medyada gündem oldu, televizyon izleyicilerinden özür diledi.

Ancak tam 11 farklı zaman dilimine sahip yeryüzünün en büyük ülkesinin en batısındaki Kaliningrad'da yaşananların bir başka yankısı daha oldu.

Teknik bir hata olduğunu açıklayan televizyonun patronu, söz konusu hatayı yapanların cezalandırılacağını söyledi ve izleyicilerinden bir kez daha özür diledi.

Rusya lideri Putin, yılbaşı konuşmasında koronavirüs salgınına karşı verilen savaşı anlatmış, Ruslardan barış ve mutluluğa dair hayaller kurmalarını istemişti.

Rusya lideri Putin, Aralık ayının sonundaki geleneksel yıl sonu basın toplantısını bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirmiş ve salonda yalnızca gazeteciler yer almıştı.

Koronavirüs nedeniyle Putin gazetecilerin sorularını Moskova'nın dışındaki Novo-Ogarevo'daki konutundan yanıtlamış, salonda ise basın mensupları sosyal mesafeye uygun şekilde oturmuştu.

Basın toplantısında ilk sorular koronavirüs salgını ve aşı hakkındaydı, "Kötü bir yıl geçirdik, bu sene iyi olan bir şey var mıydı sizce?" Putin, salgının bütün dünyayı etkilediğini, hiçbir ülkenin bu kadar büyük bir salgına tam anlamıyla hazırlıklı olmadığını söylemişti. Rusya lideri, "Sıra bana gelince mutlaka aşı olacağım" diye konuşmuştu.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'a kutlama mesajı gönderen Rusya lideri, ABD'nin yeni liderinin iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yardımcı olmasını umduğunu dile getirmişti.

"Rus hackerlar, seçimlerde neden Trump'a kazanması için yardım etmedi?" şeklindeki bir soruya Putin, Moskova'nın hiçbir zaman Trump'a yardımda bulunmadığını söyleyerek yanıt vermişti.

Hacker sorusunun ardından daha ilginç bir soru geldi, gazetecilerden biri Rusya'nın Trump'a sığınma hakkı verip vermeyeceğini öğrenmek istedi. Putin, yanıt olarak ABD Başkanı'nın ülkesini terk etmek için bir sebebi olmadığını kaydetmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.05 15:10 - Son Güncellenme: 2021.01.05 15:10 - Kübra Coşar-pasif
A