Barçalı yıldızın ayağı böyle kırıldı

Barçalı yıldızın ayağı böyle kırıldı

David Villa, Barcelona'nın El Sadd ile oynadığı ve 4-0 kazandığı Dünya Kulüpler Kupası yarı final maçında talihsiz bir biçimde sakatlandı. Oyuncunun kaval kemiğinin kırıldığı açıklandı.

2011.12.15 16:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Barçalı yıldızın ayağı böyle kırıldı

Barcelona'nın golcü futbolcusu David Villa'nın kaval kemiği kırıldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Katar'ın El Sadd takımıyla oynanan FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nın yarı final maçındaki bir pozisyonda rakip takımın savunma oyuncularının arasında kalan ve bacağına darbe alan David Villa'nın kaval kemiğinde kırık olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Barcelona ve David Villa için kötü haber. Futbolcunun sol kaval kemiği kırıldı" denildi.

Karşılaşmanın ilk yarısında 36. dakikada gerçekleşen olayda David Villa topu kontrol etmek için iki rakibiyle mücadele ederken dengesini kaybetti ve dengesiz bir biçimde düştü. İlk önce ne olduğunu anlayamayan ve ayağa kalkan David Villa kısa sürede bir sorun olduğunu anladı ve oyundan çıkmak istediğini söyledi.

Villa'nın önce kas sakatlığı geçirdiği düşünülürken soyunma odasında yapılan kontrolün ardından gerçek ortaya çıktı. David Villa'nın sol ayağındaki kaval kemiğinin kırıldığı ve 4 ila 6 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Villa, takımıyla bu sezon oynadığı 15 lig maçında 5 gol attı.

David Villa'nın yerine oyuna Alexis Sanchez girdi.

Barcelona karşılaşmayı 25 ve 43. dakikalarda Adriano, 64. dakikada Seydou Keita ve 81. dakikada Maxwell'in golleriyle 4-0 kazandı. Barcelona bu skorla Dünya Kulüpler Kupası'nda finale yükselerek Santos'un rakibi oldu. Final maçı 18 Aralık'ta oynanacak.

Chelsea ilgileniyordu

Chelsea'nin Barcelona'ya Torres ile Villa'nın takasını önereceği öne sürüldü.

Marca gazetesinde yer alan habere göre Barcelona'da bu yıl bekleneni veremeyen David Villa'yı gözüne kestiren Chelsea bu transfer karşılığında para yerine Fernando Torres'i önerecek.

The Guardian gazetesine göre ise Villas-Boas bu fikrin sahibi. Ancak Villa'nın sakatlanmasının ardından bu transferin gerçekleşme imkanı kalmadı

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.12.15 16:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A