"Balyoz"un tutuklu sanıkları açlık grevinde

"Balyoz"un tutuklu sanıkları açlık grevinde

"Balyoz Planı" davası kapsamında Hasdal Cezaevinde tutuklu bulunan 36 subay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının cezaların onanması yönündeki tebliğnamesini protesto için 3 günlük açlık grevine başladı.

2013.06.29 19:57 - Son Güncellenme: 2013.06.29 19:57 - Güncel
A
"Balyoz"un tutuklu sanıkları açlık grevinde

"Balyoz Planı" davası kapsamında 13 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılan ve Hasdal Cezaevinde tutuklu bulunan 36 subayın avukatı Celal Ülgen, 3 günlük açlık greviyle ilgili AA muhabirine bilgi verdi.

Ülgen, "Balyoz Planı davasının başından itibaren kurgulu delillerden, delil üreten bir çeteden söz ettiklerini" ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu çetenin ürettiği delillerin sahte olduğu yargılama sırasında ortaya çıktı. Buna karşın mahkeme bunları görmezden geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı adına tebliğname düzenleyen savcı da üretilen delilleri görmezden geldi, ortada legal deliller var gibi davrandı. Bu durumda, tutuklu askerler arasında iki seçenek etrafında toplanan tepki var.

Birinci seçenek, 'Ben Türk Silahlı Kuvvetleri mensubuyum, bu da başıma gelecekmiş, günün birinde af çıkar, kurtulurum' diyen yazgıcı kabul. Yani suç işlemediği halde kabullenen tavır. İkincisi de bu tertibi her alanda deşifre etmek, ortaya koymak, savunmak, direnmek için çeşitli yol ve yöntemlere başvuran tavır. Şimdi Hasdal'da açlık grevi yapan subaylarınki ikinci tavırdır. Subaylar, komploya karşı direniyorlar."

Avukat Celal Ülgen, 36 subayın bugün başlayan açlık grevlerinin 3 gün süreceğini bildirdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 19:57 - Son Güncellenme: 2013.06.29 19:57 - Ramazan Acar
A